IPJ Calarasi – Buletin de presa

Media 9:43 pm - 15 ianuarie, 2014 Comentariile sunt închise pentru IPJ Calarasi – Buletin de presa

Comuna Curcani – pâine, transportată fără documente legale, confiscată de polițiști

Polițiști din cadrul Secției 3 Poliție Rurală Curcani au desfășurat, în ziua de 14 ianuarie a.c., o acțiune pentru verificarea legalității transportului de mărfuri și persoane.

În jurul orei 0700, pe raza comunei Curcani, au depistat în trafic o autoutilitară, condusă de A. Ionuț, din comuna Nana, județul Călărași, care transporta pâine. În urma verificărilor efectuate s-a constatat că, pentru 106 bucăți de franzelă, nu au putut fi prezenta documente justificative.

În cauză s-a dispus sancționarea contravențională a conducătorului autovehiculului, conform Legii 12/1990 privind protejarea populației împotriva unor activități comerciale ilicite, cu amendă de 1.500 lei, și ridicarea, în vederea confiscării, a cantității de pâine pentru care nu erau deținute documente legale.

·                             

Călărași – bărbat, prins de polițiști, în timp ce conducea, fără permis și aflându-se sub influența băuturilor alcoolice

Agenți de poliție și jandarmi au depistat, în seara de 14 ianuarie a.c., ora 21.55, pe bulevardul Nicolae Titulescu, din municipiul Călărași, pe S. Gheorghe, de 43 ani, din localitate, în timp ce conducea un autoturism marca Opel, fără a  poseda permis de conducere.

După testarea sa cu aparatul etilotest, s-a constatat că prezenta și o concentrație alcoolică de 0,58 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Cercetările sunt continuate în cauză sub aspectul săvârșirii de infracțiuni la regimul circulației pe drumurile publice.

Călărași – autoutilitară, condusă de un bărbat, care nu posedă permis

În această noapte, în jurul orei 00.30, pe Aleea Centralei, din municipiul Călărași, polițiștii au identificat pe R. Ionuț, de 28 ani, din localitate, în timp ce conducea o autoutilitară marca Dacia 1304, fără să posede permis de conducere.

În cauză s-a întocmit dosar penal.

·                             

Călărași – conducerea sub influența alcoolului, sancționată de polițiști

În noaptea de 14/15 ianuarie a.c., ora 01.00, pe strada Prelungirea București, din municipiul Călărași, a fost depistat Ș. Marius, de 36 ani, din Călărași, în timp ce conducea un autoturism marca Opel, deși prezenta o concentrație alcoolică de 0,82 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Conducătorul auto a fost condus la Spitalul Județean Călărași în vederea recoltării de probe biologice pentru stabilirea alcoolemiei, în cauză fiind întocmite acte premergătoare sub aspectul săvârșii infracțiunii prevăzute de OUG 195/2002 privind circulația pe drumurile publice.

·                             

Călărași – moped, condus de un bărbat, care nu posedă permis

În noaptea de 14/15 ianuarie a.c., ora 02.35, agenții de poliție au depistat pe strada Unirii, din municipiul Călărași, pe B. Paul, de 35 ani, din localitate, care conducea un moped, fără a poseda permis de conducere.

În cauză s-a întocmit dosar penal.

·                             

Lehliu – Gară – acțiune de prevenire a absenteismului școlar

Polițiștii din Lehliu Gară au desfășurat, în ziua de 14 ianuarie a.c., în intervalul orar 12.00-13.00, o acțiune pentru creșterea gradului de siguranță a elevilor și a personalului didactic și prevenirea delincvenței juvenile în incinta și în zonele adiacente unităților de învățământ preuniversitar și pentru prevenirea și combaterea absenteismului școlar.

În cele 3 societăți comerciale ( internet-cafe, unități de alimentație publică) verificate, au fost identificați 5 elevi care absentau de la cursuri.

Polițiștii au întocmit informări către părinții elevilor și unitatea de învățământ, cu privire la măsurile care trebuie luate pentru prevenirea absenteismului școlar și a vagabondajului.

·                              

Călărași – polițiștii acționează pentru combaterea activităților ilicite de comerț

În ziua de 14 ianuarie a.c., în intervalul orar 14,00-16,00, polițiști din cadrul Poliției Municipiului Călărași și jandarmi au desfășurat o acțiune de prevenire și combatere a comerțului ilicit, pe raza municipiului Călărași, în timpul căreia au verificat 15 societăți comerciale.

Pentru neregulile constatate în timpul acțiunii, au fost aplicate 10 sancțiuni contravenționale, dintre care 4 conform prevederilor Legii 61/1991 pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice, 4 la Legea 12/1990 privind protejarea populației împotriva unor activități comerciale ilicite și 2 la OUG 195/2002 privind circulația pe drumurile publice.

Au fost aplicate amenzi în valoare de 1485 lei și au fost confiscate bunuri în valoare de 350 lei.

Comentariile sunt inchise.