IPJ Calarasi – Buletin de presa

Media 8:03 pm - 14 ianuarie, 2014 Comentariile sunt închise pentru IPJ Calarasi – Buletin de presa

Incendiu, produs la un autoturism/ concluziile expertului privind cauza: scurtcircuit la calculatorul de bord

În dimineața de 13 ianuarie a.c., ora 05.12, I.P.J. Călărași a fost sesizat cu privire la faptul că, în parcarea din spatele „Parcului Florilor” din municipiul Călărași, s-a produs un incendiu la un autoturism marca Dacia Logan.

La fața locului s-a deplasat echipa operativă complexă formată din polițiști de investigații criminale și criminaliști, care au constatat că autoturismul, aparținând Inspectoratului de Poliție Județean Călărași, prezenta urme de incendiere, cu preponderență în zona habitaclului și a compartimentului motor, fiind distrus în proporție de 50 %.

Incendiul a fost stins de pompieri, la fața locului nefiind identificate urme de materiale sau substanțe inflamabile.

În cauză au fost demarate verificările pentru stabilirea cauzelor incendiului. Din primele cercetări, efectuate în prezența unui expert tehnic în procese pirogene și incendii, din partea Biroului de Expertize Tehnice de pe lângă Tribunalul Brăila, s-a constatat că incendiul s-a produs ca urmare a unui scurtcircuit la calculatorul de bord.

Cercetările sunt continuate sub aspectul infracțiunii de distrugere din culpă.

·                             

Chiselet – suspecți de furtul mai multor bunuri, în valoare de 10.000 lei, reținuți de polițiști / prejudiciu, recuperat în totalitate

Investigațiile efectuate de polițiști Secției 2 Poliție Rurală Oltenița au condus la identificarea a trei bărbați din comuna Chiselet, suspectați de furt calificat dintr-un depozit de lemne din localitate.

N. Alin, de 18 ani, P. Constantin, de 18 ani, și I. Dumitru, 29 ani, toți din Chiselet, sunt suspectați că, în noaptea de 02/03 ianuarie a.c., au pătruns fără drept într-o hală a unui depozit de lemne, de unde au sustras piese și ansambluri din metal pentru autovehicul și baloți de lucernă, bunuri în valoare totală de 10.000 lei.

Prejudiciul a fost recuperat în totalitate și a fost restituit părții vătămate.

Polițiștii au dispus ieri măsura reținerii pentru 24 de ore față de cei trei bărbați, care au fost depuși în Centrul de Reținere și Arest Preventiv Călărași, urmând să fie prezentați astăzi Judecătoriei Oltenița, cu propunerea de arestare preventivă, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat.

Comentariile sunt inchise.