IPJ Calarasi – Buletin de presa

Media 12:58 pm - 13 ianuarie, 2014 Comentariile sunt închise pentru IPJ Calarasi – Buletin de presa

Sinteza acțiunilor desfășurate de polițiști pentru combaterea neacordării de prioritate în trafic / 155 de sancțiuni, aplicate, 38 de permise, reținute

În perioada 09 – 10 ianuarie a.c., polițiștii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Călărași au desfășurat, pe raza județului, acțiuni pentru combaterea neacordării de prioritate vehiculelor și pietonilor.

Pentru neregulile constatate au fost aplicate 155 de sancțiuni contravenționale, dintre care 3 pentru neacordare de prioritate vehiculelor și 32 pentru neacordare de prioritate pietonilor.

Polițiștii au reținut 38 de permise de conducere, au retras 5 certificate de înmatriculare și au constatat 2 infracțiuni.

·                             

Conducerea autovehiculelor de către persoane aflate sub influența alcoolului, sancționată de polițiști

Polițiștii rutieri au desfășurat, în perioada 10 – 11 ianuarie a.c., acțiuni pentru reducerea riscului rutier, prin identificarea și luarea măsurilor legale față de cei care conduc autovehicule după ce au consumat băuturi alcoolice.

Au fost efectuate 110 testări cu aparatul etilotest, fiind aplicate 39 de sancțiuni contravenționale, dintre care 2 pentru consum de alcool, și au fost constatate 4 infracțiuni la regimul circulației rutiere, dintre care 2 pentru conducere cu o concentrație alcoolică peste limita stabilită de OUG 195/2002.

Polițiștii au reținut și 6 permise de conducere.

Exemple:

– În ziua de 10 ianuarie a.c., P. Marius, de 25 ani, din comuna Borcea, a fost depistat în timp ce conducea pe raza localității un autoturism marca Lancia, deși prezenta o concentrație alcoolică de 1,08 mg/l alcool pur în aerul expirat.

– În seara de 11 ianuarie a.c., în jurul orei 18,30, pe raza comunei Independența, a fost depistat S. Iulian, de 37 ani, din localitate, care a condus un autoturism marca Peugeot, fără a poseda permis de conducere.

În cele două cazuri s-au întocmit acte premergătoare sub aspectul săvârșirii de infracțiuni la regimul circulației rutiere.

·                             

Infracțiuni la regimul circulației rutiere, constatate de polițiști

În dimineața de 11 ianuarie a.c., ora 05.20, agenți de poliție din cadrul Serviciului Rutier Călărași au depistat pe strada Prelungirea București, din municipiul Călărași, pe Ș. Marius, de 29 ani, din localitate, în timp ce conducea un autoturism marca VW, deși prezenta o concentrație alcoolică de 0,80 mg/l alcool pur în aerul expirat.

·                             

În dimineața de 11 ianuarie a.c., ora 07.30, pe raza comunei Grădiștea, polițiștii au depistat o autoutilitară marca Dacia, condusă de C. Florin, de 36 ani, din localitate, care nu posedă permis de conducere.

·                             

În seara de 11 ianuarie a.c., ora 22.00, pe strada Sloboziei, din municipiul Călărași, la intersecție cu strada Ecaterina Teodoroiu, polițiștii au depistat pe M. Ionel, de 37 ani, din Călărași, în timp ce conducea un autoturism marca Hyundai, care prezenta o concentrație alcoolică de 1,12 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Conducătorul auto a fost condus la Spitalul Județean Călărași în vederea recoltării de probe biologice pentru stabilirea alcoolemiei.

·                             

În seara de 11 ianuarie a.c., ora 17.30, un echipaj de poliție rutieră a depistat pe raza satului Postăvari, comuna Frumușani, un autoturism marca Volkswagen, condus de P. Daniel, de 30 ani, din municipiul București, care nu posedă permis de conducere.         

·                             

La data de 12 ianuarie a.c., ora 02.00, pe D.N. 31, pe raza comunei Ulmeni, polițiștii au identificat pe C. Mihaela, de 48 ani, din municipiul Oltenița, care conducea un autoturism marca Dacia Logan, având o concentrație alcoolică de 0,64 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Femeia a fost condusă la Spitalul Oltenița pentru recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

·                             

În dimineața de 12 ianuarie a.c., ora 04.00, pe D.N. 31, pe raza comunei Mânăstirea, a fost depistat E. Constantin, de 22 ani, din comuna Spanțov, care conducea un autoturism marca Skoda, prezentând o concentrație alcoolică de 0,75 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Conducătorul auto a fost condus la Spitalul Județean Călărași în vederea recoltării de probe biologice pentru stabilirea alcoolemiei.

În toate situațiile au fost întocmite dosare penale pentru săvârșirea de infracțiuni la regimul circulației pe drumurile publice.

·                             

Accidente rutiere, produse pe raza județului

În ziua de 11 ianuarie a.c., ora 08.45, pe D.N. 21, în afara comunei Ștefan Vodă, în timp ce conducea autoturismul Dacia Logan, pe fondul neadaptării vitezei la condițiile de drum, T. Ionel, de 57 ani, din municipiul Călărași, a pierdut controlul direcției de mers. Mașina a pătruns pe contrasens, unde a intrat în coliziune cu autoturismul marca Toyota, condus regulamentar de D. Marian, de 45 ani, din comuna Istria, județul Constanța.

Din accident a rezultat rănirea lui B. Dumitra, de 80 ani, din comuna Surdila, județul Brăila, pasageră în autoturismul marca Dacia Logan, și lui D. Carmen, de 45 ani, din municipiul Constanța, pasageră în autoturismul marca Toyota.

Ambii conducători auto au fost testați alcooltest, rezultatele fiind negative.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă.

·                             

În seara de 12 ianuarie a.c., ora 18.30, A. Lucian, de 32 ani, din comuna Ștefăneștii de Jos, județul Ilfov, în timp ce conducea autoturismul marca Dacia Logan, pe D.N. 3, în afara localității Belciugatele, l-a lovit pe N. Constantin, de 56 ani, care se deplasa pe partea carosabilă, fără a purta îmbrăcăminte reflectorizantă.

Din accident a rezultat decesul pietonului.

Conducătorul auto a fost testat de polițiști cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind negativ.

În cauză se efectuează cercetări pentru stabilirea tuturor cauzelor producerii accidentului.

Comentariile sunt inchise.