IPJ Calarasi – Buletin de presa

Media 11:05 am - 10 ianuarie, 2014 Comentariile sunt închise pentru IPJ Calarasi – Buletin de presa

Călărași și Oltenița – acțiune de prevenire a absenteismului școlar

Călărași – Polițiști Biroului de Ordine Publică Urban din cadrul Poliției Municipiului Călărași au organizat ieri, în intervalul orar 10.00 – 12.00, o acțiune pentru creșterea gradului de siguranță a elevilor și a personalului didactic și prevenirea delincvenței juvenile în incinta și în zonele adiacente unităților de învățământ.

Activitățile au vizat și prevenirea și combaterea absenteismului școlar,  fiind depistați 4 elevi care lipseau de la cursuri.

Polițiștii au legitimat 20 de persoane, au verificat 6 societăți comerciale și au aplicat 2 sancțiuni contravenționale conform Legii 61/1991 pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice.

Conducerea unității de învățământ, ai cărei elevi au fost depistați absentând, a fost informată cu privire la aspectele constatate.

Polițiștii au participat și la o activitate de informare, pe problematica delicvenței juvenile și a victimizării minorilor, la clasele a XII a ale Liceului Mihai Eminescu din municipiul Călărași.

Oltenița – În ziua de 09 ianuarie a.c., între orele 0930-1200, polițiștii Biroului de Ordine Publică Urban Oltenița au desfășurat o acțiune de prevenire și combatere a absenteismului școlar din unitățile de învățământ din municipiul Oltenița.

Cu această ocazie au fost verificate 4 societăți de alimentație publică și 3 săli de jocuri, unde au fost găsiți 6 elevi, care absentau de la orele de curs.

Au fost întocmite informări către unitățile de învățământ și părinții elevilor cu privire la aspectele constatate.

·      

Călărași – acțiune pentru combaterea conducerii autovehiculelor de către persoane aflate sub influența alcoolului

În perioada 08 – 09 ianuarie a.c., în intervalul 06.00-10.00 și 18.00-02.00, polițiștii Biroului Rutier Călărași au desfășurat o acțiune de reducere a riscului rutier pe raza municipiului Călărași, prin depistarea și sancționarea celor care conduc autovehicule, fiind sub influența alcoolului.

Pentru neregulile constatate în trafic au fost aplicate 39 de sancțiuni contravenționale, polițiștii luând și măsura reținerii a 5 permise de conducere, dintre care 3 pentru conducere sub influența alcoolului.

Exemple:

– M. Laurențiu, de 42 ani, din Călărași, a condus un autoturism marca Dacia, pe strada Sf. Nicolae, având o concentrație alcoolică de 0,28 mg/l alcool pur în aerul expirat.

– I. Mirică, de 59 ani, din Călărași, a condus un autoturism Mercedes, pe strada București, având o concentrație alcoolică de 0,24 mg/l alcool pur în aerul expirat.

– Z. Marcel, de 41 ani, din comuna Roseți, județul Călărași, a condus un autoturism marca Renault, pe strada Cuza Vodă, având o concentrație alcoolică de 0.14 mg/l alcool pur în aerul expirat

Cei trei conducători auto au fost sancționați contravențional și le-au fost reținute permisele de conducere, fiindu-le suspendat dreptul de a conduce autovehicule pe o perioadă de 90 de zile.

 

******************************************************************

Pentru cei tentați să urce la volan sub influența băuturilor alcoolice, ignorând pericolul la care se expun, polițiștii readuc în atenție principalele efecte ale consumului de alcool asupra organismului:

scăderea percepției (în special a percepției vizuale, prin reducerea dimensiunilor câmpului vizual) și a capacității de analiză, prin evaluarea incorectă a distanțelor și a vitezelor de rulare, instalarea unei stări de euforie și bravadă, care are drept urmare subestimarea pericolelor și riscurilor ce apar în trafic, scăderea concentrării și atenției, scăderea reflexelor și a vitezei de execuție a mișcărilor.

Pentru reducerea numărului accidentelor de circulație, produse pe acest fond, polițiștii rutieri recomandă conducătorilor auto să reflecteze asupra acestor aspecte pentru a conștientiza asupra pericolului conducerii sub influența alcoolului și a nu deveni victime sau autori ale unor accidente cu urmări dintre cele mai nedorite!

·                             

DJ 303 – accident rutier

În seara de 09 ianuarie a.c., în jurul orei 17.30, pe D.J. 303, în afara localității Sărulești, V. Marius, de 33 ani, din comuna Sărulești, a condus un autoturism marca Dacia Logan și, pe fondul unei depășiri neregulamentare, a intrat în coliziune cu un atelaj hipo, care circula din sens opus, nefiind semnalizat, în condiții de ceață densă și vizibilitate foarte redusă.

În urma accidentului a rezultat rănirea ușoară a lui O. Gheorghe, de 37 ani, din comuna Tămădău-Mare, conducătorul atelajului hipo.

Polițiștii i-au testat pe cei doi bărbați cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ în cazul conducătorului auto și pozitiv (1,08 mg/l alcool pur în aerul expirat) pentru conducătorul atelajului hipo.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul infracțiunii de vătămare corporală din culpă.

Comentariile sunt inchise.