IPJ Calarasi – Buletin de presa

Media 3:22 pm - 9 ianuarie, 2014 Comentariile sunt închise pentru IPJ Calarasi – Buletin de presa

Călărași – acțiune de prevenire a faptelor antisociale   

La nivelul Poliției Municipiului Călărași a fost organizată, în data de 08 ianuarie a.c., o acțiune pe linia prevenirii și combaterii infracțiunilor săvârșite cu violență și a altor fapte de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice.

Activitățile au fost desfășurate de polițiști din cadrul Biroului de Ordine Publică Urban și jandarmi, care au legitimat 32 de persoane și au aplicat 13 sancțiuni contravenționale, dintre care 9 conform Legii 61/1991 pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice și 4 la Legea 12/1990 privind protejarea populației împotriva unor activități comerciale ilicite.

Valoarea amenzilor aplicate este de 4800 lei, fiind confiscate și bunuri în valoare de 112 lei.

Exemple:

– Oamenii legii au depistat 3 persoane, două femei și un bărbat, toți din municipiul Călărași, care ofereau spre vânzare, pe strada Mușețelului și pe Aleea Constructorului, pachete netimbrate cu țigări. Aceștia au fost sancționați contravențional, conform Legii 12/1990, fiindu-le confiscate țigaretele oferite spre vânzare.

– Două femei, care atrăgeau persoane în vederea întreținerii de raporturi sexuale pentru obținerea de foloase materiale, pe strada Prelungirea Sloboziei, au fost sancționate conform prevederilor Legii 61/1991.

– În parcarea unui hipermarket din Călărași, au fost depistați doi minori, care apelau la mila publicului. Tatăl acestora a fost sancționat contravențional conform Legii 61/1991.

·                             

Spanțov – fără permis, conducea un autovehicul neînmatriculat

Agenți din cadrul Postului de Poliție Spanțov au identificat în trafic, în ziua de 08 ianuarie a.c., ora 11.50, pe raza satului Stancea, un autoturism marca Opel, condus de B. Ionel, de 27 ani, din localitate, care nu posedă permis de conducere.

Verificările efectuate au relevat și faptul că valabilitatea numărul de înmatriculare provizoriu era expirată din luna aprilie 2013.

În cauză s-a întocmit dosar penal pentru săvârșirea de infracțiuni la regimul circulației pe drumurile publice.

·                               

DN 31 – încredințarea unui autovehicul spre a fi condus de o persoană care nu posedă permis = infracțiune

În urma investigațiilor efectuate de polițiștii din Ciocănești s-a constatat că cel care a condus un autoturism, pe care l-a avariat, în cursul lunii decembrie 2013, nu este proprietarul autovehiculului, așa cum a declarat la momentul respectiv, ci un alt tânăr, care nu posedă permis de conducere.

În fapt, în ziua de 27 decembrie 2013, agenții de poliție au fost sesizați despre faptul că, în interiorul localității Ciocănești, pe D.N. 31, a avut loc o tamponare, în care a fost implicat un autoturism marca BMW, aparținând lui M. Alexandru, din municipiul Călărași, care a declarat că el este cel care a condus  mașina la momentul impactului.

Polițiștii au constatat însă că autoturismul a fost condus de R. Costinel, de 19 ani, din comuna Ciocănești, care nu posedă permis de conducere, mașina fiindu-i încredințată de M. Alexandru.

În cauză sunt continuate cercetările sub aspectul săvârșirii de infracțiuni la regimul circulației rutiere.

·                             

Sărulești – conducere sub influența alcoolului

 

Agenți din cadrul Poliției Orașului Fundulea au depistat pe DJ 303, în afara  localității Sărulești, în seara de 08 ianuarie a.c., ora 19.30, un autoturism marca

Dacia Logan, condus de C. Constantin, de 34 ani, din comuna Sărulești, care a prezentat, la testarea cu aparatul etilotest, o concentrație alcoolică de 0,44 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Conducătorul auto a fost condus la Spitalul Lehliu-Gară, unde i-au fost recoltate probe biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei, în cauză fiind întocmit dosar penal conform OUG 195/2002 privind circulația pe drumurile publice.

Comentariile sunt inchise.