IPJ Calarasi – Buletin de presa

Media 12:31 pm - 3 decembrie, 2013 Comentariile sunt închise pentru IPJ Calarasi – Buletin de presa

Fundulea – acțiune, desfășurată de polițiști pentru prevenirea absenteismului școlar

Polițiști de ordine publică și de la rutieră din cadrul Poliției Orașului Fundulea au desfășurat o acțiune, în ziua de 02 decembrie a.c., între orele 09.00 și 11.00, pe raza orașului Fundulea, pe linia prevenirii și combaterii absenteismului școlar.

În unitățile de alimentație publică și într-o sală de jocuri de noroc, din apropierea unităților de învățământ din localitate, polițiștii au identificat 15 elevi, majoritatea din clasa a-IX-a, care absentau de la ore.

Liceul tehnologic din Fundulea, ai cărui elevi au fost depistați absentând, și părinții minorilor au fost informați cu privire la aspectele constatate.

·                             

Călărași – comerțul ilicit, sancționat de polițiști

Ieri după-amiază, agenți din cadrul Biroului de Ordine Publică Urban Călărași au depistat, pe strada Locomotivei, din municipiul Călărași, pe P. Nicușor,  de 36 ani, și pe S. Cristian, de 24 ani, ambii din comuna Bărbulești, județul Ialomița, care ofereau spre vânzare mai multe produse de îmbrăcăminte, încălțăminte și cosmetice, fără a deține acte de proveniență.

Cei doi bărbați au fost sancționați contravențional conform Legii 12/1990 privind protejarea populației împotriva unor activități comerciale ilicite, fiind ridicate în vederea confiscării bunurile în valoare de 300 lei.

 

Budești – a condus, fără să fie posesor de permis de conducere, a avariat un gard și a părăsit locul faptei

Poliția Orașului Budești a fost sesizată telefonic în ziua de 02 decembrie a.c., ora 10.30, de P. Florica, de 64 ani, din localitate, cu privire la faptul că, în timpul nopții, persoane necunoscute i-au distrus gardul locuinței.

Ca urmare a investigațiilor efectuate, polițiștii au identificat pe I. Emanuel, de 27 ani, din Budești, care, în noaptea de 01/02 decembrie a.c., a condus un autoturism marca Chevrolet și a pierdut controlul volanului, intrând în gardul locuinței reclamantei, pe care l-a distrus. După producerea faptei, acesta a părăsit locul accidentului, fără să anunțe poliția.

Oamenii legii au constatat că bărbatul nu posedă permis de conducere și continuă cercetările pentru stabilirea cu exactitate a situației de fapt.

·                             

La volan, fără a poseda permis de conducere

Agenți din cadrul Postului de Poliție Lupșanu au depistat, pe raza satului Radu Vodă, în după-amiaza de 02 decembrie a.c., ora 17.00, pe M. Constantin, de 26 ani, din localitate, în timp ce conducea un autoturism marca Dacia, fără a poseda permis de conducere.

În cauză sunt continuate cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere.

·                             

Călărași – surprins la volan, cu o concentrație alcoolică de 1,31 mg/l alcool pur în aerul expirat

În această noapte, în jurul orei 03.00, polițiști din cadrul Poliției Municipiului Călărași și jandarmi au identificat în trafic, pe strada Bărăganului, din Călărași, pe B. Petre, de 39  ani, din localitate, în timp ce conducea un autoturism marca BMW, înmatriculat în Bulgaria.

La testarea cu aparatul etilotest, bărbatul de la volan a prezentat o concentrație alcoolică de 1,31 mg/l alcool pur în aerul expirat, fiind condus la Spitalul Județean Călărași, unde a refuzat prelevarea de probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii de infracțiuni la regimul circulației pe drumurile publice.

Comentariile sunt inchise.