IPJ Calarasi – Buletin de presa

Media 10:23 pm - 28 noiembrie, 2013 Comentariile sunt închise pentru IPJ Calarasi – Buletin de presa

Absenteismul școlar – activități de prevenire, desfășurate de polițiști în municipiul Călărași și în orașul Fundulea

Creșterea gradului de siguranță a elevilor și a personalului didactic în incinta și în zonele adiacente unităților de învățământ preuniversitar și prevenirea delincvenței juvenile constituie priorități ale polițiștilor călărășeni, care desfășoară zilnic acțiuni de informare a elevilor și de prevenire a violenței în aceste zone.

Municipiul Călărași – În ziua de 27 noiembrie a.c., în intervalul orar 10.00 – 12.00,  polițiști de ordine publică din cadrul Poliției Municipiului Călărași și jandarmi, au efectuat o acțiune de prevenire și combatere a absenteismului școlar, în timpul căreia au legitimat 20 de persoane, au verificat 7 unități de alimentație publică din apropierea unităților de învățământ și au aplicat 2 sancțiuni contravenționale la Legea 61/1991 pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice.

Oamenii legii au identificat 8 elevi ai unui liceu din municipiul Călărași, care lipseau nemotivat de la ore, aceștia fiind conduși la unitatea de învățământ pentru reintegrarea la cursuri.

Polițiștii au participat și la ședințe de informare a elevilor claselor a VI-a ai unei școli generale, unde au abordat tema „Prevenirea delicvenței juvenile și victimizării Minorilor”.

Orașul Fundulea – Polițiștii de ordine publică din Fundulea au desfășurat, în ziua de 27 noiembrie a.c., o acțiune pe linia prevenirii și combaterii absenteismului școlar din unitățile de profil de pe raza orașului Fundulea.

În urma verificărilor efectuate la două unități de alimentație publică și o sală de jocuri de noroc, au fost depistați 6 elevi care absentau de la cursurile gimnaziale.

Polițiștii au informat părinții copiilor și unitatea de învățământ cu privire la aspectele constatate. 

Comentariile sunt inchise.