IPJ Calarasi – Buletin de presa

Media 8:49 pm - 20 noiembrie, 2013 Comentariile sunt închise pentru IPJ Calarasi – Buletin de presa

Călărași – flagrant / tineri, prinși de polițiști după ce au sustras un calorifer electric din uscătorul unui bloc

Polițiști de investigații criminale din cadrul Poliției Municipiului Călărași au prins în flagrant ieri după-amiază, în jurul orei 15.30, pe P. Andrei, de 19 ani, și pe B. Bogdan, de 18 ani, după ce au sustras un calorifer electric din uscătorul de la etajul 4 al unui bloc de pe strada Aleea Grădiniței, din Călărași.
În cauză s-a întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de furt calificat.


Suspecți de furtul mai multor bunuri în valoare de 5000 lei, dintr-o casă de vacanță din Cuza-Vodă, identificați cu operativitate de polițiști

Polițiști din cadrul Secției 6 Poliție Rurală Grădiștea au identificat, la scurt timp de la sesizarea faptei, pe doi minori, suspectați de comiterea unei infracțiuni de furt dintr-o casă de vacanță din comuna Cuza-Vodă.
P. Ioan, de 54 ani, din Călărași, a reclamat, în ziua de 18 noiembrie a.c., faptul că i-au fost sustrase dintr-o casă, deținută pe raza comunei Cuza Vodă, mai multe bunuri (aparatură electronică, băuturi, flex, bormașină, drujbă), estimând prejudiciul la 5000 lei.
Ca urmare a investigațiilor efectuate, polițiștii au identificat suspecții, V. Giorgian, de 14 ani, și S. Samuel, de 14 ani, ambii din comuna Cuza Vodă, reușind recuperarea prejudiciului în proporție de 95%, pe care l-au restituit părții vătămate.
În cauză se continuă cercetările sub aspectul infracțiunii de furt calificat.


Borcea – suspecți de furtul mai multor profiluri metalice de la un stăvilar, identificați de polițiști / prejudiciu recuperat

Ca urmare a investigațiilor efectuate de agenți din cadrul posturilor de poliție Borcea și Ștefan cel Mare au fost identificați E. Gheorghe, de 35 ani, S. Vasile, de 23 ani, P. Florentin, de 18 ani, P. Nicolae, de 16 ani, toți din comuna Ștefan cel Mare, județul Călărași, și Z. Ionuț, de 36 ani, din comuna Adunații Copăceni, județul Giurgiu, suspectați că, în ziua de 18 noiembrie a.c., au secționat și sustras, prin dislocare, mai multe profiluri metalice de la un stăvilar, amplasat pe un canal ce face legătura între comunele Borcea și Stefan cel Mare.
Polițiștii au reușit recuperarea în totalitate a prejudiciului și predarea sa către unitatea păgubită, continuând cercetările în cauză sub aspectul infracțiunii de furt calificat.


Călărași – reținut de polițiști, după ce a sustras bunuri din societăți comerciale (magazine)

Polițiștii Biroului de Investigații Criminale Călărași au dispus ieri măsura reținerii pentru 24 de ore față de M. Cristian, de 19 ani, din municipiul Călărași, suspect de furt din societăți comerciale.
În urma activităților desfășurate, „judiciariștii” au reușit documentarea infracțională a lui M. Cristian și lui O. Alexandru, de 16 ani, suspectați că au spart două magazine de pe raza municipiului Călărași, din care au sustras dulciuri, băuturi alcoolice și răcoritoare, creând un prejudiciu total de aproape 1000 lei.
Faptele au fost săvârșite în zilele de 05 și 07 noiembrie a.c., când suspecții au pătruns prin efracție în magazine de pe strada Gheorghe Lazăr din municipiul Călărași, prin forțarea sistemelor de închidere și a ferestrelor tip PVC.
Unul dintre administratorii societăților comerciale a fost sancționat contravențional pentru neîndeplinirea obligațiilor stabilite prin Legea 333/2003, cu privire la paza obiectivului.
Suspectul reținut a fost depus în Centrul de Reținere și Arest Preventiv Călărași, urmând să fie prezentat astăzi Parchetului de pe lângă Judecătoria Călărași, cu propunerea de arestare preventivă.

Pentru prevenirea furturilor din societățile comerciale polițiștii fac următoarele recomandări administratorilor:

– Asigurați-vă magazinul cu un sistem viabil de alarmă! Această investiție descurajează hoții !
– Instalați sisteme eficiente de închidere a ușilor și ferestrelor!
– Montați în punctele sensibile ale magazinului sau chioșcului un grilaj solid, care să împiedice pătrunderea hoților în interior;
– Amplasați casieriile și casele de bani în locuri amenajate și asigurate corespunzător;
– Nu lăsați sume mari de bani pe timpul nopții în unitate;
– Asigurați un sistem de iluminat corespunzător atât în interior cât și în exteriorul societăților comerciale!


DJ 403 – Eveniment rutier, în care a fost implicat un motor agricol neînregistrat, condus pe drumul public de un bărbat care nu posedă permis

În ziua de 19 noiembrie a.c., ora 14.30, B. Tudor, de 79 ani, din comuna Radovanu, a condus un motor agricol, confecționat artizanal, pe D.J. 403 către intersecția cu D.J. 411, și a efectuat viraj la stânga pentru a pătrunde pe un drum comunal, fără a semnaliza și a se asigura corespunzător, și acroșat un autoturism marca Ford, care se angajase în depășirea sa, fiind condus de G. Mirela, de 34 ani, din comuna Radovanu.
În urma impactului nu au rezultat victime umane, ci doar avarierea autoturismului implicat.
Cei doi conducători auto au fost testați cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative.
Polițiștii au constatat că B. Tudor nu este posesor de permis de conducere pentru vreo categorie de autovehicule, iar motorul agricol condus nu era înregistrat sau înmatriculat, în cauză fiind întocmit dosar penal.

Comentariile sunt inchise.