IPJ Călărași – Buletin de presă

Media 8:43 pm - 8 noiembrie, 2013 Comentariile sunt închise pentru IPJ Călărași – Buletin de presă

Surprinsă de oamenii legii în timp ce ridica o sumă de bani provenită din comiterea infracțiunii de înșelăciune, prin metoda „Accidentul”

În ziua de 07 noiembrie a.c., în jurul orei 13.50, Poliția Municipiului Călărași a fost sesizată cu privire la faptul că la Oficiul Poștal nr. 4 din Municipiul Călărași, urmează a se prezenta o persoană pentru a ridica o sumă de bani, rezultată din comiterea infracțiunii de înșelăciune prin metoda ,,Accidentul’’, parte vătămată fiind R. Gabriela, de 42 ani, din Comuna Ostrov, județul Constanța.
Echipa operativă deplasată la fața locului au identificat pe C. Sabria, de 45 ani, din Municipiul Călărași care urma să ridice suma de 4440 lei, expediați de către partea vătămată.
În urma verificărilor efectuate s-a stabilit că C. Sabria s-a deplasat la Oficiul Poștal nr. 4 la indicația transmisă telefonic, de către fiul său P. Iașar, de 28 ani, încarcerat la Penitenciarul Slobozia.
Femeia a fost preluată de agenți din cadrul Postului de poliție Ostrov, în vederea continuării cercetărilor.


Transport de 150 kg fier vechi, fără documente de proveniență, depistat în trafic de către polițiști

În ziua de 07 noiembrie a.c., agenții Postului de poliție Chiselet, aflându-se în exercitarea atribuțiunilor de serviciu, au oprit în trafic, pe D.N. 31, autovehiculul marca Dacia Pick-up, condus de M. Cornel, de 23 ani, din Comuna Sărulești, în care era transportat fier vechi.
Din verificările efectuate de oamenii legii s-a stabilit că M. Cornel, împreună cu M. Mihai, de 53 ani, proprietarul autovehiculului și S. Lucian, de 19 ani, toți din Comuna Sărulești, pasageri în autovehicul, transportau cantitatea de 150 kg fier vechi pentru care nu au putut prezenta documente de proveniență.
Cantitatea de fier vechi a fost ridicat în vederea confiscării, iar M. Cornel a fost sancționat contravențional, pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 12/1990 republicată, cu amendă în valoare de 500 lei.


Activități pe linie de circulație rutieră ce au vizat bicicliștii desfășurate la nivel județean

În perioada 05 – 06 noiembrie a.c., polițiștii rutieri, împreună cu agenți din cadrul structurilor de ordine și siguranță publică au acționat pe raza județului Călărași pentru impunerea unui climat de ordine și siguranță publică, prin depistarea bicicliștilor care nu respectă regulile de circulație, în cadrul campaniei Poliției Rutiere “ALEGE VIAȚA” . 
Obiectivele activităților desfășurate au fost reducerea numărului de accidente grave produse pe fondul abaterilor comise de bicicliști și conștientizarea opiniei publice asupra dinamicii și consecințelor evenimentelor rutiere produse de această categorie de participanți la traficul rutier.
Cei 37 de polițiști implicați în acțiune au aplicat 237 de sancțiuni contravenționale, dintre acestea, 79 fiind îndreptate împotriva bicicliștilor depistați în trafic care nu au respectat reglementările în vigoare.
Totodată, oamenii legii au întocmit 4 dosare penale la regimul rutier, fiind reținute 4 permise de conducere și 3 certificate de înmatriculare.


Depistat la volanul autoturismului având permisul suspendat

În ziua de 07 noiembrie a.c., în jurul orei 18.30, un polițist din cadrul Serviciului Rutier Călărași a depistat în trafic, pe U. Dragoș, de 25 ani, din Municipiul Tulcea, în timp ce conducea autoturismul marca, pe D.J. 307A, pe raza Comunei Nicolae Bălcescu, având permisul de conducere reținut în vederea suspendării. 
Pe numele conducătorului auto a fost întocmit dosar penal, urmând ca la finalizarea cercetărilor să se propună soluție prin parchet.
Activitățile polițiștilor pentru combaterea absenteismul școlar și asigurarea unui climat de ordine și siguranță publică în zona unităților de învățământ continuă pe raza de competență a Municipiului Oltenița

În ziua de 07 noiembrie a.c., în continuarea activităților ce au ca scop creșterea gradului de siguranță a elevilor și a personalului didactic și prevenirea delincvenței juvenile în incinta și în zonele adiacente unităților de învățământ preuniversitar la nivelul județului Călărași, polițiștii Secției 2 Poliție Rurală Oltenița și ai Postului de poliție Mânăstirea au organizat și executat o acțiune pe linia prevenirii și combaterii absenteismului școlar din unitățile de profil situate pe raza localității Mânăstirea.
Au fost verificate 2 societăți comerciale aflate în zona adiacentă unităților școlare din localitate, ocazie cu care au fost depistați 5 elevi, care absentau de la orele de curs, aceștia fiind conduși în cadrul unităților de învățământ, în vederea reluării cursurilor.
Polițiștii au întocmit informări către părinții elevilor în cauză privind comportamentul acestora.
Totodată, în zona adiacentă școlilor s-a acționat cu aparatul radar, fiind aplicate 3 sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea prevederilor la regimul rutier.


Polițiști din cadrul Biroului Ordine Publică Urban Oltenița au desfășurat pe raza Municipiului Oltenița, în ziua de 07 noiembrie a.c., intervalul orar 09.30-12.00, o acțiune linia prevenirii și combaterii absenteismului școlar din unitățile de profil, în vederea creșterii gradului de siguranță a elevilor și personalului didactic.
3 unități de alimentație publică și 2 săli de jocuri au fost verificate de oamenii legii, fiind depistați 10 elevi care absentau de la cursurile liceale.
În acest sens, au fost întocmite informări către unitățile de învățământ cu privire la aspectele constatate, iar părinților li s-a adus la cunoștință în scris, despre comportamentul copiilor.

Comentariile sunt inchise.