IPJ Călărași – Buletin de presă

Media 2:01 pm - 24 octombrie, 2013 Comentariile sunt închise pentru IPJ Călărași – Buletin de presă

Cuza-Vodă – Suspect de comiterea infracțiunii de tâlhărie, depistat într-un autovehicul ce efectua transport de persoane/ Bărbatul a fost reținut pentru 24 de ore de către oamenii legii

În ziua de 22 octombrie a.c., în jurul orei 00.25, Secția 6 Poliție Rurală Grădiștea a fost sesizată prin S.N.U.A.U. 112 de către P. Ștefan, de 44 ani, din Comuna Cuza Vodă, cu privire la faptul că a surprins o persoană care sustrăgea motorină din curtea locuinței sale.
Echipa operativă deplasată la fața locului a stabilit că S. Ionuț, de 32 ani, din Comuna Unirea, prin escaladarea gardului, a pătruns în curtea părții vătămate, unde, dintr-un bazin, a încărcat cu motorină 6 recipiente a câte 20 litri.
Auzind zgomot în curte, partea vătămată a ieșit din locuință, împreună cu concubina sa, V. Letiția, de 35 ani, din Municipiul Călărași și l-au surprins pe S. Ionuț, care pentru a scăpa, i-a lovit pe cei doi cu pumnii, după care a părăsit curtea locuinței.
În ziua de 23 octombrie a.c., în jurul orei 18.30, în baza unor date și informații deținute, agenți din cadrul Postului de poliție Cuza Vodă au oprit pentru control pe DN 3, un autovehicul ce efectua transport de persoane pe ruta București – Călărași, ocazie cu care, printre pasageri, a fost depistat S. Ionuț, suspect de comiterea infracțiunii de tâlhărie.
Față de persoana suspectă, polițiștii au luat măsura reținerii pe o perioada de 24 ore, urmând ca în decursul acestei zile bărbatul să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Călărași, cu propunere de arestare preventivă.


Acțiune pe linia respectării prevederilor legale privind produsele de panificație desfășurată pe raza Municipiului Călărași, Secției 4 Poliție Rurală Dragalina și Secției 6 Poliție Rurală Grădiștea

În ziua de 23 octombrie a.c., în intervalul orar 07.00 – 14.00, lucrători din cadrul Poliției Municipiului Călărași, Secției 4 Poliție Rurală Dragalina și Secției 6 Poliție Rurală Grădiștea, au organizat și desfășurat pe raza de competență, o acțiune pentru prevenirea și combaterea ilegalităților ce se comit în domeniul producerii, prelucrării, depozitării și comercializării produselor cerealiere și de panificație.
Au fost efectuate verificări la 32 de societăți comerciale, fiind aplicate 22 de sancțiuni contravenționale, conform Legii nr. 12/1990 republicată privind protejarea populației împotriva unor activități comerciale ilicite și O.U.G. nr. 195/2002 republicată privind circulația pe drumurile publice, valoarea totală a acestora fiind de 460 lei.
Totodată, au fost verificate, în trafic, 47 de autovehicule.
Exemple:
–A fost depistată S. Elena, în calitate de gestionar al unei societăți comerciale, în timp ce oferea spre vânzare, cantitatea de 10 pâini fără a putea dovedi proveniența acestora.
–A fost depistată P. Vasilica, în calitate de gestionar al unei societăți comerciale, în timp ce oferea spre vânzare, cantitatea de 5 pâini fără a putea dovedi proveniența acestora.
–A fost depistată S. Heleni, în calitate de gestionar al unei societăți comerciale, în timp ce oferea spre vânzare cantitatea de 3 pâini, fără a putea dovedi proveniența acestora.

În toate cele trei cazuri, persoanele au fost sancționate contravențional, conform prevederilor Legii nr. 12/1991 Republicată, iar sumele de bani reprezentând echivalentul în lei a produselor comercializate ilicit, au fost ridicate, în vederea confiscării.


Polițiștii din Dragoș-Vodă au acționat pe linia prevenirii și combaterii evaziunii fiscale/ Aproximativ 290 de țigarete aflate în pachete netimbrate au fost descoperite la locuința unei persoane suspecte

În ziua de 23 octombrie a.c., agenți din cadrul Postului de poliție Dragoș Vodă, în colaborare cu efective de jandarmi din cadrul I.J.J. Călărași, au acționat pe raza de competență pentru prevenirea și combaterea evaziunii fiscale prin comerț ilegal cu țigări, ocazie cu care au surprins pe I. Tudor, de 44 ani, din Comuna Dragoș-Vodă, în timp oferea spre vânzare, de la locuința sa, două pachete de țigări netimbrate, unui consătean.
În continuare, polițiștii au descoperit în locuința acestuia, 292 țigarete aflate în pachete netimbrate, de diferite mărci, ce au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.
Documentele de constatare întocmite de oamenii legii, împreună cu țigaretele ridicate urmează a fi predate Biroului Vamal Călărași, în vederea luării măsurilor legale, conform prevederilor Legii nr. 571/2003 privind Codul fiscal.


Chiselet – Depistat la volanul unui autoturism neînmatriculat, având o alcoolemie de 1,95 mg/l/ Bărbatul nu posedă permis de conducere și a refuzat recoltarea probelor biologice

În seara zilei de 23 octombrie a.c., ora 22.00, patrula formată dintr-un agent al Postului de poliție Spanțov și un agent din cadrul Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Călărași, a oprit pentru control, pe raza Comunei Chiselet, autoturismul marca Dacia 1304, condus de P. George, de 32 ani, din Comuna Chiselet.
Deoarece conducătorul auto emana halenă alcoolică, acesta a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 1,95 mg/l alcool pur în aerul expirat, refuzând recoltarea de probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
Din verificările efectuate de către polițiști, s-a stabilit că P. George nu posedă permis de conducere pentru nici o categorie de autovehicule, iar autovehiculul nu este înmatriculat.

Pe numele bărbatului, oamenii legii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii a 4 fapte de natură penală la regimul circulației pe drumurile publice, urmând ca la finalizarea cercetărilor să se propună soluție prin parchet.


Independența – Suspecți de furt din locuință, reținuți de oamenii legii

Urmare a activităților de cercetare întreprinse de agenții Postului de poliție Independența privind sustragerea mai multor bunuri din locuința părții vătămate M. Elena, amplasată pe raza Comunei Independența, faptă comisă la data de 20 septembrie a.c., în ziua 23 octombrie a.c., a fost luată măsura reținerii pe o perioada de 24 ore, față de M. Gheorghe, de 18 ani și A. Stelian, de 17 ani, ambii din Comuna Independența, suspecți de comiterea infracțiunii de furt calificat, urmând ca în decursul acestei zile să fie prezentați Parchetului de pe lângă Judecătoria Călărași, cu propunere de arestare preventivă.


Dor Mărunt – Persoane surprinse în timp ce încărcau într-un autovehicul, material lemnos provenit din defrișarea arborilor din rețeaua de protecție a DN 3A

În ziua de 23 octombrie a.c., în intervalul orar 16.00 – 20.00, polițiștii Compartimentului Investigații Criminale din cadrul Secției 7 Poliție Rurală Dor Mărunt, împreună cu efective de jandarmi din cadrul I.J.J. Călărași, au organizat și executat pe raza localităților Dor Mărunt și Dâlga, o acțiune pe linia asigurării ordinii și liniștii publice, prevenirea și combaterea faptelor de natură penală ori contravențională.
În jurul orei 18.10, pe DN3A, între localitățile Dor Mărunt și Dâlga, au fost depistați G. Ilie, de 36 ani, T. Florin, de 37 ani și B. Marian, de 37 ani, toți din Comuna Dor Mărunt, în timp ce încărcau, în două autoutilitare marca Dacia 1304, material lemnos provenit din defrișarea arborilor din perdeaua de protecție a DN3A.
Împreună cu aceștia, a fost depistat B. Paul, angajat al unei societăți comerciale, care cu ajutorul unui moto-ferăstrău, debita materialul lemnos.
Din primele verificări a rezultat că în ziua de 23 octombrie a.c., societatea în cauză a doborât în mod legal, mai mulți arbori din perdeaua de protecție a DN3A, dintre localitățile Dor Mărunt și Dâlga, pe care urma să-i valorifice în perioada următoare.
Din declarațiile lui G. Ilie, T. Florin și B. Marian, a rezultat că aceștia urmau să achiziționeze contra cost de la B. Paul, materialul lemnos.
În cauză urmează a se continua verificările, în vederea stabilirii legalității activităților întreprinse de persoanele depistate.
M. Florin a fost sancționat contravențional, conform prevederilor Legii nr. 61/1991 republicată pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice, cu amendă în cuantumul de 1000 lei.


Modelu – Biciclist căzut pe partea carosabilă, accidentat mortal

În seara zilei de 23 octombrie a.c., ora 21.20, pe D.N. 3B, în Comuna Modelu, M. Lucian, de 25 ani, din Comuna Roseți, județul Călărași, în timp ce conducea autoturismul marca Volkswagen, a accidentat mortal pe R. Dumitru, de 54 ani, din Comuna Modelu, care se afla căzut pe partea carosabilă.
Conducătorul a fost testat alcoolscop, rezultatul fiind negativ.
În cauză a fost întocmit dosar penal, urmând ca la finalizarea cercetărilor să
se propună soluție prin parchet.


Oltenița – Mandat de executare a pedepsei închisorii pus în aplicare de oamenii legii 

În urma activităților operative desfășurate, polițiști din cadrul Biroului Investigații Criminale Oltenița au depistat în ziua de 23 octombrie a.c., pe raza Municipiului Oltenița, pe T. Milian, de 54 ani, din Municipiul Oltenița, pe numele căruia Judecătoria Oltenița a emis în ziua de 21 octombrie a.c., un mandat de executare a pedepsei închisorii, fiind condamnat la o pedeapsă de 3 ani închisoare pentru comiterea infracțiunii de furt calificat.
Bărbatul a fost predat polițiștilor Serviciului Investigații Criminale Călărași, în vederea depunerii în penitenciar.


Dragoș-Vodă – Suspecți de furt din locuință, identificați cu operativitate de polițiști/ Prejudiciul cauzat a fost recuperat în totalitate

În ziua de 23 octombrie a.c., în urma activităților desfășurate pe raza de competență, agenții Postului de poliție Dragoș Vodă, în colaborare cu lucrători din cadrul I.J.J. Călărași, au identificat pe G. Ștefan, de 28 ani și G. Florian, de 20 ani, ambii din Comuna Dragoș Vodă, suspecți de comiterea infracțiunii de furt calificat, la data de 21/22 octombrie a.c., în dauna părții vătămate P. Florica, de 83 ani, din Comuna Dragoș Vodă.
Bunurile sustrase au fost recuperate în totalitate și predate parții vătămate.
În continuare, polițiștii efectuează cercetări față de cele două persoane suspecte, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat, urmând a se propune soluție prin parchet.

Comentariile sunt inchise.