IPJ Călărași – Buletin de presă

Media 7:09 pm - 14 octombrie, 2013 Comentariile sunt închise pentru IPJ Călărași – Buletin de presă

Dor Mărunt – percheziții pentru recuperarea bunurilor sustrase / suspect, reținut de polițiști

Polițiști din cadrul Poliției Orașului Lehliu Gară și Secției 7 Dor Mărunt au efectuat vineri, 11 octombrie a.c., patru percheziții domiciliare la locuințele lui D. George, P. Marian, P. Nicolae și P. Bradut, toți din comuna Dor Mărunt, satul Ogoru, pentru recuperarea bunurilor provenite din săvârșirea infracțiunilor de furt calificat.
La locuințele acestor persoane au fost găsite și ridicate pentru cercetări mai multe unelte electrice, biciclete și bunuri alimentare.
Polițiștii au extins cercetările pe raza satelor Ogoru și Dâlga, din județul Călărași, și a orașului Voluntari, județul Ilfov, unde au fost identificate alte bunuri (unelte electrice și biciclete), care au fost vândute anterior de D. George, de 24 ani, din comuna Dor Mărunt, județul Călărași.
Cu privire la toate aceste bunuri există suspiciunea că au fost sustrase de D. George de pe raza orașului Lehliu Gară, în perioada august-octombrie 2013, urmând să fie continuate verificările pentru identificarea tuturor persoanelor cărora le aparțineau, în vederea restituirii prejudiciului recuperat.
Suspectul a fost reținut și prezentat, la data de 12 octombrie a.c., Judecătoriei Lehliu Gară, care a luat măsura arestării sale preventive pentru 29 de zile. Acesta a fost depus în Centrul de Reținere și Arest Preventiv din cadrul I.P.J. Călărași.


Belciugatele – prins la furat de floarea-soarelui

În ziua de 11 octombrie a.c., polițiști din cadrul Poliției Orașului Fundulea au găsit pe un câmp din afara localității Belciugatele, un autoturism marca Opel, înmatriculat în Bulgaria, în care se aflau zeci de pălării de floarea-soarelui. 
La aproximativ 50 de metri de acesta, a fost identificat M. Sorin, de 23 ani, din comuna Brănești, județul Ilfov, suspectat de sustragerea produselor agricole, care a încercat să fugă, la vederea polițiștilor, fiind prins de îndată.
În cauză sunt continuate cercetările, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat.


Ciocănești – braconaj cinegetic

În seara de 11 octombrie a.c., ora 18.17, prin SNUAU 112, s-a primit sesizarea că, pe fondul cinegetic numărul 43 Boianu, situat în balta Ciocănești, se execută focuri de armă de către persoane necunoscute.
Polițiștii din cadrul Serviciului Arme, Explozivi, Substanțe Periculoase Călărași și Secției 6 Poliție Rurală Grădiștea s-au deplasat la fața locului, unde l-au identificat pe E. Niculae, de 41 ani, din comuna Alexandru Odobescu, județul Călărași, care a pătruns fără drept, cu arma de vânătoare, pe fondul 43 Boianu, și a efectuat uz de armă asupra vânatului, împușcând trei fazani, fără să dețină autorizație de vânătoare.
Fazanii împușcați au fost predați A.V.P.S. Natural Hunting, căreia îi aparține fondul de vânătoare.
În cauză se efectuează cercetări pentru săvârșirea infracțiunii de braconaj cinegetic.


Radovanu – suspect de distrugere prin incendiere, identificat de polițiști

În urma investigațiilor efectuate de polițiști din cadrul Secției 2 Poliție Rurală Oltenița, în ziua de 11 octombrie a.c., a fost identificat B. Dumitru, de 46 ani, din comuna Radovanu, suspectat că, în noaptea de 09/10 octombrie a.c., pentru a se răzbuna pe partea vătămată, V. Marian, din aceeași localitate, pentru neplata unei datorii și, pe fondul consumului de alcool, a pătruns în curtea acesteia, unde a distrus prin incendiere 250 de baloți din paie, 4000 Kg de lemne de foc și alte bunuri.
Prejudiciul produs în cauză a fost estimat la 7.000 lei.
În cauză sunt continuate cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de violare de domiciliu și distrugere.


Acțiuni pentru creșterea gradului de siguranță rutieră – constatări, efectuate de polițiști

În ziua de 11 octombrie a.c., ora 16.40, agenți din cadrul Biroului Rutier Călărași au depistat pe strada București, din municipiul Călărași, pe C. Lăcrămioara, de 33 ani, din Călărași, în timp ce conducea un autoturism marca Dacia, având suspendat dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice.


În seara de 11 octombrie a.c., ora 19.40, agenți din cadrul Secției 6 Poliție Rurală Grădiștea au depistat pe raza satului Nicolae Bălcescu, comuna Alexandru Odobescu, pe C. A., de 14 ani, din localitate, care conducea un autoturism marca Dacia 1310, fără a poseda permis de conducere.
Pe timpul verificărilor efectuate, s-a constatat că, minorul, fiind singur acasă, a luat cheia autoturismului și, fără încuviințarea părinților, a condus mașina pe raza satului Nicolae Bălcescu.


În seara de 11 octombrie a.c., ora 22.00, agenți din cadrul Secției 6 Poliție Rurală Grădiștea au depistat pe B. Sorin, de 25 ani, din municipiul Călărași, în timp ce conducea, pe raza satului Potcoava, comuna Independența, o motocicletă marca Suzuki, având suspendat dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice.


În seara de 11 octombrie a.c., ora 23.40, agenți din cadrul Secției 8 Poliție Rurală Tămădău Mare au depistat pe D.J. 303, pe raza satului Sărulești, un autoturism marca Dacia 1310, condus de D. Petre, de 57 ani, din București, care nu posedă permis de conducere.


În seara de 11 octombrie a.c., ora 2250, agenți din cadrul Secției 2 Poliție Rurală Oltenița au oprit în trafic, pe raza comunei Spanțov, un autovehiculul marca Multicar, care nu avea montate numere de înmatriculare, condus de D. Constantin, de 57 ani, din comuna Chiselet, județul Călărași.
Întrucât emana halenă alcoolică, șoferul a fost condus la Poliția Municipiului Oltenița, unde a refuzat să fie testat cu aparatul etilotest. Ulterior, a fost condus la Spitalul Oltenița, unde i-a fost recoltată o probă biologică de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
Din verificările efectuate s-a constatat că autovehiculul nu este înmatriculat în circulație.


La data de 12 octombrie a.c., ora 03.30, agenți din cadrul Serviciului Rutier Călărași au oprit, pe D.N. 3, în comuna Lupșanu, un autoturism marca Rover, condus de P. Mihai, de 22 ani, din localitate, care a prezentat o concentrație alcoolică de 0,45 mg/l alcool pur în aerul expirat.


În seara de 13 octombrie a.c., agenți din cadrul Biroului Rutier Călărași au depistat pe strada Prelungirea București pe V. Paul, de 29 ani, din comuna Modelu, județul Călărași, în timp ce conducea un moped neînregistrat și fără a poseda permis de conducere.


În data de 14 octombrie a.c., ora 02.35, agenți din cadrul Poliției Municipiului Călărași au depistat, pe DN 3, pe Ș. Victor, de 43 ani, din Călărași, în timp ce conducea un autoturism marca Seat, având o concentrație alcoolică de 0,67 mg/l alcool pur în expirat.


La data de 14 octombrie a.c., ora 0520, agenți din cadrul Biroului Ordine Publica Oltenița au oprit, pe bulevardul Mărășești, un autoturism marca Seat, condus de N. Constantin, de 29 ani, din comuna Radovanu, județul Călărași, care prezenta o concentrație alcoolică de 0,56 mg/l alcool pur în aerul expirat.
În toate situațiile au fost întocmite dosare penale sub aspectul săvârșirii de infracțiuni la regimul circulației pe drumurile publice.


Dragoș Vodă – eveniment rutier, soldat cu rănirea a două persoane

În seara de 12 octombrie a.c., ora 17.00, în timp ce conducea autoturismul marca Renault, pe D.N. 3A, în interiorul localității Dragoș Vodă, B. Nicolae, de 33 ani, din localitate, a efectuat o manevră de depășire a autoturismului marca Opel, condus în aceeași direcție de R. Laurențiu, de 19 ani, din comuna Dragoș Vodă, și, întrucât nu a păstrat o distanță laterală suficientă față de acesta, l-a acroșat. Autoturismul Renault a ieșit apoi în afara părții carosabile, în partea dreaptă a sensului său de deplasare, intrând într-un copac. 
Din accident a rezultat vătămarea corporală gravă a conducătorului auto, B. Nicolae, și vătămarea corporală ușoară a pasagerului în autoturismul Renault, M. Gheorghe.
În cauză sunt continuate cercetările pentru stabilirea tuturor cauzelor producerii accidentului.


Dor Mărunt – biciclist, accidentat grav

În ziua de 13 octombrie a.c., ora 11.35, pe D.N. 3A, în interiorul comunei Dor Mărunt, D. Costel, de 38 ani, din localitate, a condus un autoturism marca Daewoo și a surprins și accidentat grav pe S. Cristina, de 28 ani, din aceeași localitate, care se deplasa pe bicicletă, în sensul opus de mers, și nu s-a asigurat la schimbarea direcției.
În cauză se efectuează cercetări pentru vătămare corporală din culpă.

Comentariile sunt inchise.