IPJ Calarasi – Buletin de presa

Media 8:46 pm - 4 octombrie, 2013 Comentariile sunt închise pentru IPJ Calarasi – Buletin de presa

Ziua prevenirii victimizării minorilor – acțiuni, desfășurate în județ pentru prevenirea absenteismului școlar

Oltenița – Polițiștii Compartimentului Proximitate din cadrul Poliției Municipiului Oltenița au desfășurat, în ziua de 03 octombrie a.c., în intervalul 1000 – 1200, acțiuni de prevenire și combatere a absenteismului școlar din unitățile școlare de pe raza Municipiului, care să contribuie la creșterea gradului de siguranță a elevilor și personalului didactic, prevenirea delicvenței juvenile și a victimizării minorilor în incinta și în zonele adiacente școlilor.
Oamenii legii au verificat unitățile de alimentație publică din apropierea liceelor, unde au fost identificați 12 elevi care absentau nemotivat de la cursuri, fiind transmise unităților de învățământ și părinților acestora informări cu privire la aspectele constatate.


Călărași – În ziua de 03 octombrie a.c., zi dedicată activităților pentru prevenirea victimizării minorilor, polițiști de proximitate din cadrul Poliției Municipiului Călărași, împreună cu jandarmi și reprezentanți ai ATOP au organizat o acțiune pe linia prevenirii și combaterii violenței în școli, a absenteismului școlar și prevenirea consumului, deținerii, comercializării substanțelor psiho-active în zona unităților de învățământ.
Au fost identificați 42 de elevi, care absentau de la ore, aceștia fiind conduși la unitățile de învățământ unde au fost predați conducerii școlilor pentru reluarea cursurilor.
Au fost verificate unitățile de alimentație publică din zona adiacentă școlilor și au fost aplicate 3 sancțiuni contravenționale conform prevederilor Legii 61/1991 pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice. Polițiștii au luat parte apoi la întâlniri de informare și reducere a riscului de victimizare a minorilor, desfășurate cu elevii claselor a IX a de la Colegiul Sandu Aldea din Călărași.
Activități similare au fost desfășurate de polițiști, cadre didactice și reprezentanți ai autorităților publice locale și în alte localități din județ.


Mandate, puse în executare de polițiști

Agenți din cadrul Secției 3 Poliție Rurală Curcani au prins, în ziua de 03 octombrie a.c., ora 11.30, pe B. Gigi, de 22 ani, din comuna Curcani, județul Călărași, pe numele căruia Judecătoria Oltenița a emis, la data de 30 septembrie a.c., un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea.
Acesta a fost condamnat la o pedeapsă de un an și patru luni de închisoare pentru săvârșirea infracțiunilor de conducere fără permis și cu o alcoolemie peste limita stabilită de lege.
Condamnatul a fost predat polițiștilor Serviciului de Investigații Criminale Călărași în vederea încarcerării.


În ziua de 03 octombrie a.c., polițiști din cadrul Secției 2 Poliție Rurală Oltenița l-au identificat și reținut pe Ș. Valerică, de 31 ani, din comuna Radovanu, județul Călărași, pe numele căruia Tribunalul București a emis un mandat de arestare preventivă.
Acesta a fost predat polițiștilor din cadrul D.G.P.M.B. pentru a fi depus în arest.


Dragalina – prins la volan, fără a poseda permis de conducere

Polițiști din cadrul Secției 4 Poliție Rurală Dragalina au depistat, în ziua de 03 octombrie a.c., ora 13:38, pe raza localității, pe P. Cristian, de 20 ani, din comuna Dragalina, care conducea un autoturism marca Rover, fără a poseda permis de conducere.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiuni de conducerea unui autovehicul pe drumurile publice de către o persoană care nu posedă permis de conducere.

Comentariile sunt inchise.