IPJ Calarasi – Buletin de presa

Media 11:10 am - 19 septembrie, 2013 Comentariile sunt închise pentru IPJ Calarasi – Buletin de presa

Lehliu – Gară – suspecți de furtul mai multor acumulatori de la un releu de telefonie mobilă, identificați și reținuți de polițiști / prejudiciu recuperat

Ca urmare a investigațiilor efectuate de polițiști din cadrul Poliției Orașului Lehliu Gară și Secției 7 Poliție Rurală Dor Mărunt, au fost identificați doi bărbați, angajații unei societăți comerciale, care realizează lucrări de întreținere a releelor de telecomunicații, suspectați că au sustras 12 acumulatori de la un releu, amplasat lângă Autostrada A 2 București – Constanța, în apropierea orașului Lehliu Gară.
Fapta a fost comisă în noaptea de 13/14 septembrie a.c., iar polițiștii au găsit abandonat, în urma cercetării la fața locului și a verificărilor efectuate în zona adiacentă, pe un teren cultivat cu floarea soarelui, un autoturism marca Dacia Logan, iar pe bancheta din spate se aflau acumulatorii sustrași de la releul de telecomunicații.
Suspecții au fost identificați în persoana lui M. Giorgian, de 32 ani, din municipiul Slobozia, județul Ialomița, și lui D. Adrian, de 24 ani, din comuna Drăgănești-Vlașca, județul Teleorman, angajații la firma care efectua lucrări de întreținere a releelor, care au demontat, cu chei speciale, sistemul de închidere și au sustras cei 12 acumulatori.
Prejudiciul cauzat, în valoare de aproximativ 2.000 Euro, a fost recuperat în totalitate și restituit societății păgubite, în cauză fiind întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat.
Cei doi suspecți au fost reținuți ieri de polițiști pentru 24 de ore și depuși în Centrul de Reținere și Arest Preventiv din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Călărași, urmând să fie prezentați astăzi Judecătoriei Lehliu Gară, cu propunere de arestare preventivă.


Dragalina – percheziții, efectuate de polițiști, pentru recuperarea bunurilor provenite din săvârșirea infracțiunilor de furt calificat

Polițiștii au continuat cercetările în vederea documentării activității infracționale și recuperării prejudiciului produs ca urmare a mai multor infracțiuni de furt calificat, săvârșite de T. Victor, de 27 ani, din comuna Dragalina, județul Călărași, care se află deja arestat preventiv în alte cauze.
Astfel, în ziua de 18 septembrie a.c., polițiști din cadrul Serviciul de Investigații Criminale, Poliției Municipiului Călărași, Secției 4 Poliție Rurală Dragalina și posturilor arondate, cu sprijinul luptătorilor Serviciului pentru Acțiuni Speciale Călărași, au efectuat, pe raza comunei Dragalina, 11 percheziții domiciliare, în urma cărora au recuperat bunurile sustrase de T. Victor, în perioada iulie – august a.c., din locuințele mai multor localnici.
La domiciliile persoanelor percheziționate au fost găsite patru biciclete, trei telefoane mobile și un aparat de sudură, care au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor în dosarele penale aflate în instrumentare.


Accident rutier ușor, produs în Chirnogi

În seara de 18 septembrie a.c., I. Dorin, de 48 ani, din comuna Chirnogi, județul Călărași, a condus pe raza localității un autoturism marca Ford Focus, și a acroșat cu remorca tractată pe Ț. Valentin, de 20 ani, din Chirnogi, care s-a angajat în traversarea drumului comunal prin loc nepermis și fără a se asigura corespunzător.
Pietonul a fost transportat la Spitalul Oltenița pentru îngrijiri medicale, nefiind necesară internarea.
Conducătorul autoturismului și pietonul au fost testați de polițiști cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative, și li s-au recoltat probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal pentru vătămare corporală din culpă.

Comentariile sunt inchise.