IPJ Calarasi – Buletin de presa

Media 5:03 pm - 30 august, 2013 Comentariile sunt închise pentru IPJ Calarasi – Buletin de presa

Cuza Vodă – prins de polițiști, în timp ce conducea un moped, fără să posede permis

Agenți de poliție au depistat în trafic, în ziua de 28 august a.c., ora 11.30, pe D.J. 306, pe raza comunei Cuza Vodă, pe B. Marian, de 47 ani, din municipiul Călărași, în timp ce conducea un motociclu, fără a poseda permis de conducere.

În cauză au fost întocmite acte premergătoare, conform prevederilor OUG 195/2002 privind circulația pe drumurile publice.


Oltenița – șofer, depistat în trafic, în timp ce tracta o remorcă neînmatriculată

În ziua de 28 august a.c., ora 1210, polițiști din cadrul Poliției Municipiului Oltenița au identificat în trafic, pe strada 22 Decembrie, un autoturism marca Opel, care tracta o remorcă neînmatriculată.

Oamenii legii au constatat că autovehiculul era condus de C. Niculae, de 58 ani, din orașul Voluntari, județul Ilfov, și au întocmit în cauză acte premergătoare sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tractarea unei remorci neînmatriculate sau neînregistrate.


Cu permisul reținut pentru conducere sub influența alcoolului, prins de polițiști în timp ce conducea o motocicletă neînmatriculată

Agenți de poliție din Spanțov au depistat pe raza comunei, în ziua de 28 august a.c., ora 1550, o motocicletă, înmatriculată cu număr provizoriu, a cărui valabilitate era expirată de peste o lună, fiind condusă de I. Constantin, de 57 ani, din comuna Spanțov.

Ca urmare a verificărilor efectuate, polițiștii au constatat că bărbatul avea permisul de conducere reținut din data de 02 august a.c., după ce a fost depistat conducând un autovehicul, cu o îmbibație alcoolică peste limita legală.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii de infracțiuni prevăzute de OUG 195/2002 privind circulația pe drumurile publice.


Valea Argovei și Sărulești – mopede, conduse de persoane care nu posedă permise

În după-amiaza de 28 august a.c., în jurul orei 16.00, agenți din cadrul Postului de Poliție Valea Argovei au depistat, pe raza satului Siliștea, un moped condus de S. Marian, de 21 ani, din București, care nu posedă permis de conducere.

În cauză s-a întocmit dosar penal.


În după-amiaza de 28 august a.c., ora 17.00, agenți din cadrul Postului de Poliție Sărulești au identificat, pe raza comunei, un moped, neînregistrat, condus de M. Ionel, de 34 ani, din localitate, care nu posedă permis de conducere.

În cauza s-a întocmit dosar penal conform OUG 195/2002.


Lehliu – Gară – agresori, prinși de polițiști, la scurt timp de la comiterea unei tentative de tâlhărie

Polițiștii din Lehliu-Gară, sesizați prin SNUAU 112 cu privire la o agresiune, produsă pe raza comunei Valea Argovei, de doi indivizi, care au fugit cu un autoturism, au prins cu operativitate suspecții, pe care-i cercetează pentru tentativă de tâlhărie.

În ziua de 28 august a.c., în jurul orei 12.10, prin S.N.U.A.U. 112, s-a primit sesizarea că N. Daniel, de 42 ani, din municipiul București, a fost agresat, pe raza comunei Valea Argovei, de două persoane necunoscute, în urma unui conflict produs în trafic, pe raza orașului Lehliu-Gară.

Ca urmare a verificărilor efectuate a rezultat că victima staționa pe raza orașului Lehliu Gară, cu o autoutilitară, și a avut o altercație verbală cu C. Alin, de 23 ani, din localitate, care a oprit autoturismul condus, astfel încât împiedica posibilitatea de deplasare a autoutilitarei. În urma acestui conflict, C. Alin, împreună cu S. Iulian, de 21 ani, din Lehliu-Gară, au urmărit autoutilitara până pe raza comunei Valea Argovei, unde l-au agresat pe N. Daniel, care a coborât pentru a face cumpărături la un magazin. Agresorii i-au aplicat victimei mai multe lovituri și au încercat să-i sustragă borseta în care se afla suma de 600 lei, fără a reuși.

Mobilizarea polițiștilor a condus la prinderea și identificarea, cu operativitate, a celor doi suspecți, care au fost conduși la sediul Poliției Orașului Lehliu-Gară pentru cercetări.

Victima a fost transportată la spitalul din localitate, pentru îngrijiri medicale.

În cauză sunt efectuate cercetări, sub supravegherea procurorului, pentru stabilirea tuturor împrejurărilor producerii faptei, urmând să fie dispuse măsurile legale care se impun.


Suspecți de furt de produse agricole de pe câmp, prinși de polițiști

Postul de Poliție Ștefan Vodă a fost sesizat, în ziua de 28 august a.c., ora 08.30, de M. Ion, de 55 ani, din Călărași, cu privire la faptul că, în urmă cu o zi, persoane necunoscute au sustras porumb de pe un teren deținut pe raza comunei Ștefan Vodă.

Ca urmare a cercetării efectuate la fața locului și declarației părții vătămate, a rezultat că a fost cules și sustras porumbul în valoare de aproximativ 250 lei.

Investigațiile efectuate de polițiști au condus la identificarea suspecților, N. Valeriu, de 22 ani, și P. Valerică, de 24 ani, ambii din comuna Ștefan Vodă, care au vândut, pe raza comunei, cantitatea de porumb sustrasă.

Prejudiciul urmează să fie recuperat și predat părții vătămate, în cauză fiind continuate cercetările pentru furt calificat.


În timpul unei acțiuni desfășurate de polițiștii din Plătărești, pentru prevenirea sustragerilor de produse agricole de pe câmp, în ziua de 28 august a.c., ora 12.30, a fost prinsă în flagrant U. Olimpia, de 25 de ani, din localitate, care a sustras floarea-soarelui, de pe un teren cultivat în extravilanul satului Dorobanțu.

Polițiștii au identificat partea vătămată, care a estimat prejudiciul la aproximativ 200 lei, produsele agricole fiind recuperate.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt, urmând ca acțiunile de prevenire și combatere a furturilor de produse de pe câmp să fie continuate pentru prindere în flagrant a suspecților.


Fundulea – suspecți de furt calificat, identificați de polițiști

Poliția Orașului Fundulea a fost sesizată în ziua de 28 august a.c., ora 12.30, cu privire la faptul că, în noaptea de 27/28 august a.c., persoane necunoscute au pătruns prin efracție într-o clădire a unui institut din localitate, de unde au sustras mai multe bunuri.

Din primele verificări a rezultat că, în interiorul stației calibrare, aflată în conservare, s-a pătruns prin spargerea unei ferestre, fiind sustrase mai multe bunuri, printre care două motoare electrice, a bicicletă bărbătească și un cărucior de transport, bunuri în valoare de 2300 lei.

În urma investigațiilor efectuate, polițiștii au găsit și ridicat, de la un centru de colectare din Fundulea, mai multe fragmente din carcasa motoarelor, fiind identificat I. Constantin, de 17 ani, din localitate, care a predat bunurile respective.

Alte părți componente ale motoarelor și căruciorul de transport au fost recuperate de polițiști de la locuințele lui P. Florin, de 23 ani, și S. Gheorghe, de 36 ani, ambii din Fundulea, suspectați de comiterea furtului, care se sustrag cercetărilor.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat, urmând a se propune soluție prin Parchetul de pe lângă Judecătoria Lehliu-Gară.

Comentariile sunt inchise.