IPJ Calarasi – BUletin de presa

Media 10:18 am - 22 august, 2013 Comentariile sunt închise pentru IPJ Calarasi – BUletin de presa

Comuna Curcani – 11 persoane au fost prinse de polițiști, în flagrant, la furat dintr-o cultură de floarea-soarelui

În seara de 21 august a.c., ora 18.05, agenți din cadrul Postului de Poliție Curcani, au prins în flagrant 11 persoane, femei, bărbați și minori, cu vârste cuprinse între 13 și 39 ani, toți din comuna Curcani, în timp ce sustrăgeau floarea-soarelui.
Aceștia se aflau pe terenurile cultivate în partea de sud-est a comunei, în zona de trecere cu calea ferată, asupra lor fiind găsiți saci și sacoșe încărcate cu peste 1000 de capitule de floarea-soarelui.
În urma verificărilor efectuate, polițiștii au identificat și partea vătămată căreia i-au fost predate produsele sustrase de suspecți, urmând să fie stabilită valoarea prejudiciului.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul infracțiunii de furt calificat.


Independența – suspecți de ultraj contra bunelor moravuri, reținuți de polițiști

Polițiștii Secției Rurale Grădiștea au dispus ieri măsura reținerii pentru 24 de ore față de A. Marian, de 32 ani, și A. Dumitru, de 23 ani, ambii din comuna Independența, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ultraj contra bunelor moravuri și tulburarea ordinii publice, violare de domiciliu, amenințare și portul, fără drept, de obiecte fabricate sau confecționate anume pentru tăiere, împungere sau lovire.
În fapt, în ziua de 19 august a.c., ora 14,00, în urma unei șicanări în trafic, cei doi s-au deplasat la locuința lui A. Gelu, de 43 ani, din satul Potcoava, comuna Independența, unde au pătruns fără drept, adresând acestuia injurii și amenințări, având și o sabie, pe care au abandonat-o, la intervenția polițiștilor, și au fugit.
Suspecții au fost depuși în arestul Inspectoratului de Poliție Județean Călărași, urmând ca astăzi să fie prezentați, de polițiști, Parchetului de pe lângă Judecătoria Călărași, cu propunerea de arestare preventivă.


Infracțiuni la regimul circulației rutiere, investigate de polițiști / conducători auto, implicați în tamponări, se aflau sub influența alcoolului

În seara de 21 august a.c., ora 22.50, Poliția Municipiului Călărași a fost sesizată prin SUAU 112 cu privire la faptul că pe strada București, în zona „Parcul Florilor”, s-a produs o tamponare în care au fost implicate trei autoturisme.
Polițiștii deplasați la fața locului au constatat că autoturismul marca Dacia Solenza, condus de I. Aurel, de 32 ani, din Călărași, care se deplasa pe strada Victoriei, pe fondul neacordării de prioritate, la intersecția cu strada Prelungirea București, a intrat în coliziune cu autoturismul marca BMW, condus regulamentar de E. Costel, de 23 ani, din Călărași.
Autoturismul BMW a fost proiectat apoi într-un stâlp de iluminat public, iar fragmente din ambele autoturisme au lovit un autoturism marca VW, parcat regulamentar.
Cei doi conducătorii auto au fost testați cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ în cazul lui E. Costel și pozitiv (0,51 mg/l alcool pur în aerul expirat) în cazul lui I. Aurel, căruia i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-au întocmit acte premergătoare sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul, cu o alcoolemie peste limita legală, urmând să fie propusă soluție prin parchet.


În noaptea de 21/22 august a.c., în jurul orei 01.20, Postul de Poliție Modelu a fost sesizat prin SUAU 112 cu privire la faptul că în localitate a avut loc o tamponare.
Polițiștii, deplasați la fața locului, pe strada Flacăra, din comuna Modelu, au depistat pe D. Ștefan, de 28 ani, din localitate, care a condus un autoturism marca Opel Astra și, pe fondul neacordării de prioritate, a lovit un alt autovehicul. Din impact au rezultat doar pagube materiale, însă conducătorul auto D. Ștefan, testat de polițiști cu aparatul etilotest, a prezentat o concentrație alcoolică de 1,00 mg/l alcool pur în aerul expirat.
Acestuia i-au fot recoltate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei, în cauză fiind întocmit dosar penal.


Evenimente rutiere, produse pe raza județului

În ziua de 21 august a.c., ora 08.30, pe D.C. 79, în interiorul comunei Mitreni, Z. Constantin, de 71 ani, din municipiul Oltenița, conducea un autoturism marca Dacia Logan și acroșat pe D. Gheorghe, de 59 ani, din comuna Mitreni, care se deplasa cu o bicicletă și a virat brusc la stânga, fără să se asigure.
În urma impactului, biciclistul a fost transportat la un spital din București pentru investigații medicale.
Conducătorul auto a fost testat de polițiști cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ, în cauză fiind continuate cercetările pentru stabilirea tuturor cauzelor producerii accidentului.


În seara de 21 august a.c., ora 20.25, N. Mișu, de 55 ani, din municipiul Oltenița conducea, pe D.N. 31, în interiorul comunei Mânăstirea, un autotractor cu semiremorcă și a accidentat ușor pe D. Marian, de 53 ani, din comuna Mânăstirea, care se deplasa pe bicicletă.
Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ, iar biciclistul, care prezenta halenă alcoolică, a refuzat să fie testat.
În cauză s-a întocmit dosar penal.

Comentariile sunt inchise.