IPJ Calarasi – Buletin de presa

Media 11:07 am - 13 august, 2013 Comentariile sunt închise pentru IPJ Calarasi – Buletin de presa

Oltenița – dosar penal pentru ultraj contra bunelor moravuri și blocarea, cu intenție, a drumului public, în urma unei nunți organizate pe stradă

Poliția Municipiului Oltenița a fost sesizată în seara de 11 august a.c., ora 22.00, cu privire la faptul că pe strada Speranței, este organizată o nuntă, iar muzica este ascultată la o intensitate mare, care tulbură liniștea publică.
Polițiștii, deplasați la fața locului, au constatat că, în fața unui imobil de pe strada Speranței, circulația rutieră și pietonală este blocată de un grup de aproximativ 150 de cetățeni, care participau la o petrecere de nuntă, organizată de M. Marian, de 32 ani, din Oltenița. Acesta a amplasat instrumentele și aparatura formației muzicale pe trotuarul arterei rutiere, iar invitații blocau circulația, dansând pe partea carosabilă.
Organizatorului i s-a pus în vedere să elibereze de urgență traficul rutier, în cauză fiind întocmite acte premergătoare sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ultraj contra bunelor moravuri și tulburarea liniștii publice și blocarea cu intenție a drumului public.


Dragalina – acțiune comună pentru combaterea sustragerilor de energie electrică

Polițiști din cadrul Secției 4 Poliție Rurală Dragalina, împreună cu jandarmi din cadrul I.J.J. Călărași și lucrători ai societății de distribuție a energiei electrice, au desfășurat o acțiune, în ziua de 12 august a.c., în intervalul orar 12.30 – 14.00, pe raza comunei Dragalina, pentru combaterea furturilor de energie electrică.

Oamenii legii au identificat zece locuințe, aparținând unor persoane din localitate, cu vârste cuprinse între 20 și 61 ani, racordate ilegal la rețeaua de energie electrică, prin instalații confecționate artizanal.
În cauză s-au întocmit acte premergătoare sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de sustragere de energie electrică și deținerea și folosirea de instalații electrice clandestine, urmând să fie stabilit prejudiciul produs în fiecare caz în parte și să fie propuse soluții prin parchet.


Tămădău Mare – racordat ilegal la rețeaua electrică, depistat de polițiști și reprezentanții societății furnizoare de energie

În ziua de 12 august a.c., ora 10.00, agenți din cadrul Secției 8 Poliție Rurală Tămădău Mare și reprezentanți ai societății de distribuție a energiei electrice s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că D. Vasile, de 30 ani, din comuna Tămădău Mare, și-a racordat ilegal locuința la rețeaua de joasă tensiune, cu un cablu care ocolea echipamentele de măsurare, în scopul sustragerii de energie electrică. 
În cauză au fost întocmite actele de constatare sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de folosire de instalații clandestine în scopul racordării directe la rețea sau pentru ocolirea echipamentelor de măsurare și furt de energie electrică, urmând să fie stabilit prejudiciul creat și să fie luate măsurile legale.


Călărași – prins în timp ce conducea un autoturism, deși avea o concentrație alcoolică de 1,19 mg/l alcool pur în aerul expirat

Un echipaj de poliție rutieră a depistat, în seara de 11 august a.c., ora 18.10, pe G. Victor, de 52 ani, din municipiul Slobozia, județul Ialomița, în timp ce conducea un autoturism pe strada Prelungirea București, din municipiul Călărași, având o concentrație alcoolică de 1,19 mg/l alcool pur în aerul expirat.
Conducătorului auto i-au fost recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei, în cauză fiind întocmit dosar penal.

Mopede, conduse de persoane care nu posedă permis / polițiștii au întocmit dosare penale

În seara de 12 august a.c., ora 20.50, agenți din cadrul Poliției Municipiului Călărași au depistat pe strada Prunului, din municipiul Călărași, pe C. Ionel, de 27 ani, din Călărași, în timp ce conducea un moped, fără a poseda permis de conducere.


În seara de 12 august a.c., ora 22.45, agenți din cadrul Secției 2 Poliție Rurală Oltenița au oprit în trafic, pe raza comunei Spanțov, un moped, condus de I. Dănuț, de 38 ani, din localitate, care nu posedă permis de conducere.

În cele două cazuri au fost întocmite acte premergătoare sub aspectul săvârșirii de infracțiuni la regimul circulației pe drumurile publice.


DN 3 – conducătorul unui autotren, rănit grav, după ce s-a răsturnat pe carosabil

În ziua de 12 august a.c., ora 10.45, pe D.N. 3, în afara comunei Vlad Țepeș, A. Adrian, de 42 ani, din municipiul Călărași, a condus un autotractor cu semiremorcă, încărcată cu bare metalice, și, pe fondul neadaptării vitezei la ieșirea dintr-o curbă, a pierdut controlul direcției de deplasare și s-a răsturnat pe carosabil.
Din accident a rezultat rănirea gravă a conducătorului auto.
Circulația pe DN 3 a fost blocată pentru aproximativ o oră.
Cercetările sunt continuate în cauză pentru stabilirea tuturor cauzelor producerii accidentului.


Călărași – accident ușor, produs pe fondul neacordării priorității

În seara de 12 august a.c., ora 23.42, N. Sergiu, de 39 ani, cetățean moldovean, a condus un autoturism marca Opel pe strada Eroilor, iar, la intersecția cu strada Grivița, nu a acordat prioritate de trecere altui autoturism marca Opel, condus regulamentar de R. Marian, de 24 ani, din Călărași, intrând în coliziune cu acesta.
În urma impactului a rezultat vătămarea corporală ușoară a celor doi conducători auto, care au fost testați de polițiști cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative.
În cauză se efectuează cercetări pentru vătămare corporală din culpă.

Pentru reducerea riscului de victimizare în trafic, polițiștii recomandă conducătorilor auto:

– Adaptați permanent viteza de deplasare la particularitățile de drum și de trafic!
– Respectați normele rutiere privind prioritatea de trecere, atât cu privire la pietoni, cât și la celelalte vehicule!
– Nu vă angajați în efectuarea de depășiri neregulamentare!
– Folosiți corect luminile, atât pe timp de zi, cât și pe timp de noapte!
– Folosiți centura de siguranță, care vă poate salva viața în caz de accident!
– Nu conduceți sub influența băuturilor alcoolice!
– Nu urcați la volan dacă vă simțiți obosiți! 

Comentariile sunt inchise.