IPJ Calarasi – Buletin de presa

Media 2:14 pm - 12 august, 2013 Comentariile sunt închise pentru IPJ Calarasi – Buletin de presa

Persoane cercetate, infracțiuni constate, sancțiuni aplicate de polițiști în săptămâna 05 – 11 august

În cadrul activităților curente desfășurate, potrivit competențelor, de polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Călărași, în săptămâna 05 – 11 august a.c., au fost cercetate 128 de persoane, 23 suspecți de infracțiuni au fost prinși în flagrant și au fost depistate 4 persoane urmărite.
Polițiștii au aplicat 709 sancțiuni contravenționale și au constatat 24 de infracțiuni contra siguranței circulației pe drumurile publice, dintre care 12 infracțiuni de conducerea unui autovehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere, 8 de conducere cu o îmbibație alcoolică peste limita legală, 2 de conducerea unui autovehicul neînmatriculat, 1 părăsirea locului accidentului fără încuviințarea organelor de poliție și 1 conducere cu permisul suspendat.


Perișoru – prinși de polițiști, în timp ce transportau materialul lemnos sustras

Polițiști din cadrul Secției 4 Poliție Rurală Dragalina au depistat, în seara de 10 august a.c., ora 21.50, pe D.C. 11, în comuna Perișoru, trei bărbați, care transportau material lemnos, cu două atelaje hipo, cu privire la care există suspiciunea că a fost sustras din pădurea Barzaghideanu – Perișoru.
B. Toader, de 22 ani, G. Petrică, de 27 ani, ambii din comuna Ștefan cel Mare, și A. Dumitru, de 24 ani, din comuna Perișoru, transportau în două căruțe 20 de bucăți de lemn din specia stejar, fără a deține documente care să ateste proveniența masei lemnoase.
În cauză sunt continuate cercetările sub aspectul săvârșirii de infracțiuni prevăzute de Codul silvic.


Infracțiuni la regimul circulației rutiere, constatate de polițiști

În seara de 09 august a.c., ora 19.10, agenți din cadrul Poliției Orașului Fundulea au depistat pe D.J. 402 un moped, condus de D. Lilian, de 29 ani, din comuna Tămădău Mare, județul Călărași, care nu posedă permis de conducere.


Polițiști din cadrul Secției 4 Poliție Rurală Dragalina au depistat, în seara de 09 august a.c., ora 22:45, pe o stradă din localitate, pe M. Alexandru, de 16 ani, din comuna Dragalina, în timp ce conducea un moped neînregistrat și fără a poseda permis de conducere.


În noaptea de 09/10 august a.c., ora 00:10, o patrulă de poliție din cadrul Secției 3 Curcani a oprit în trafic, pe D.J. 402, pe raza comunei Luica, un autoturism marca Renault, condus de C. Marius, de 22 ani, din localitate.
În urma verificărilor efectuate s-a constatat că tânărului i-a fost suspendat dreptul de a conduce autovehicule din data de 02 iulie a.c.


Un echipaj din cadrul Serviciului Rutier Călărași a depistat în seara de 10 august a.c., ora 17.37, pe D.N. 31, în comuna Mânăstirea, pe R. Lucian, de 42 ani, din București, în timp ce conducea o autoutilitară marca Ford, având o concentrație alcoolică de 1,32 mg/l alcool pur în aerul expirat.


La data de 11 august a.c., ora 02.40, agenți din cadrul Secției 8 Poliție Rurală Tămădău-Mare au oprit pe DN 3 un autoturism marca Opel, la volanul căruia a fost identificat A. Marius, de 30 ani, din comuna Ileana, județul Călărași, care avea o concentrație alcoolică de 0,98 mg/l alcool în aerul expirat.


În data de 11 august a.c., ora 01.00, un echipaj de poliție rutieră a depistat pe B. Vasile, de 37 ani, din municipiul Călărași, în timp ce conducea, pe strada Prelungirea București, un autoturism marca Opel, având o concentrație alcoolică de 0,69 mg/l alcool pur în aerul expirat.


Agenții Postului de Poliție Independența au depistat pe raza satului Vișini, în noaptea de 10/11 august a.c., ora 02.00, un autoturism marca Toyota, condus de B. Cornel, de 15 ani, din comuna Independența, care nu posedă permis de conducere.

În toate aceste situații au fost întocmite dosare penale, în care sunt efectuate acte premergătoare sub aspectul săvârșirii de infracțiuni la regimul circulației pe drumurile publice.


Evenimente rutiere, produse pe raza județului

La data de 10 august a.c., ora 01.20, T. Nicolae, de 30 ani, din Călărași, a condus o motocicletă pe strada Prelungirea București, din municipiul Călărași, și, pe fondul nepăstrării unei distanțe de siguranță, a intrat în coliziune față-spate cu un autovehiculul marca Mercedes, condus de Z. Marius, de 31 ani, din municipiul Slobozia, județul Ialomița.

În urma accidentului a rezultat vătămarea corporală ușoară a conducătorului motocicletei și vătămarea corporală gravă a lui M. Andreea, de 17 ani, din municipiul Oltenița, județul Călărași, pasageră pe motocicletă.

Polițiștii, deplasați la fața locului pentru investigarea împrejurărilor în care s-a produs evenimentul rutier, au constatat că cel care conducea motocicleta posedă permis de conducere, ambii conducători auto fiind testați cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative.

Pasagera de pe motocicleta nu purta cască de protecție, în momentul impactului.

În cauză s-a întocmit dosar penal pentru vătămare corporală gravă din culpă.


În dimineața de 10 august a.c., ora 10:05, Secția 5 Poliție Rurală Gălbinași a fost sesizată cu privire la faptul că, la ieșirea din comuna Sohatu, județul Călărași, a avut loc un eveniment rutier.

În urma deplasării la fața locului, polițiștii au constatat că C. George, de 37 ani, din București, se deplasa pe DJ 401, în afara localității Sohatu, la volanul unui autoturism marca Renault, și, din cauza neadaptării vitezei la un carosabil în care se aflau gropi, a derapat, părăsind partea carosabilă, apoi s-a răsturnat în decor.

În urma impactului a rezultat vătămarea corporală ușoară a lui G. Cornelia, de 56 ani, și C. Elena, de 33 ani, pasageri în autoturism, care au fost transportate la spital pentru îngrijiri medicale, fără a necesita internarea.

În cauză sunt continuate cercetările pentru stabilirea tuturor cauzelor producerii accidentului.


În după-amiaza de 10 august a.c., ora 16.30, pe strada Aleea Constructorului, din municipiul Călărași, conducătorul unui autoturism marca a surprins și accidentat doi minori de 3 ani, respectiv de 9 ani, din Călărași, care se aflau pe partea carosabilă.

După lovirea minorilor, autoturismul a intrat frontal în fațada unui bloc, apoi conducătorul auto a părăsit locul accidentului fără încuviințarea organelor de poliție.

Din accident a rezultat vătămarea corporală și a altui minor de 6 ani, pasager pe locul din dreapta față în autoturism.

Cei trei copii au fost transportați la Spitalul Județean Călărași pentru îngrijiri medicale.

Conducătorul auto a fost identificat ulterior de polițiști în persoana lui M. Ilie, de 48 ani, din municipiul Călărași, care nu posedă permis de conducere și se afla sub influența alcoolului ( 0,51 mg/l alcool pur în aerul expirat). Acesta s-a prezentat, în dimineața de 12 august a.c., la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean Călărași, unde a rămas internat pentru investigații medicale.

În cauză se efectuează acte premergătoare sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de vătămare corporală din culpă, părăsirea locului accidentului fără încuviințarea organelor de poliție, conducere fără permis și cu o îmbibație alcoolică peste limita legală, urmând să fie luate toate măsurile care se impun.


În ziua de 11 august a.c., ora 11.45, pe D.J. 301, în interiorul satului Podul Pitarului, comuna Plătărești, V. Nicolae, de 26 ani, din municipiul București, în timp ce conducea un autoturism marca Dacia Logan, a surprins și accidentat ușor un minor de 4 ani, din localitate, care s-a angajat în traversarea drumului prin loc nepermis, prin fața unei autoutilitare staționate.

În cauză s-a întocmit dosar penal.

Pentru reducerea riscului de implicare a copiilor în accidente rutiere, în perioada vacanței de vară, polițiștii recomandă părinților să-i învețe pe cei mici câteva reguli elementare de circulație, astfel:

– Circulați doar pe trotuar. Pe drumurile unde nu exista trotuare, circulați întotdeauna pe partea stânga, cât mai aproape de marginea drumului, astfel ca mașinile care circulă pe partea carosabilă să vină din fața voastră.

– Nu staționați pe bordura trotuarelor deoarece vă puteți dezechilibra și ajunge în fața mașinilor!

– Traversarea străzii se face numai pe trecerea de pietoni. Nu fugiți pe trecerea de pietoni, opriți-vă pe marginea acesteia și așteptați ca mașinile să se oprească pentru a vă permite traversarea!

– Acolo unde sunt instalate semafoare, veți aștepta cu răbdare apariția luminii de culoare verde și veți traversa numai la această culoare! 

Comentariile sunt inchise.