IPJ Călăraşi – Buletin de presă

Media 2:08 pm - 1 octombrie, 2012 Comentariile sunt închise pentru IPJ Călăraşi – Buletin de presă

Evenimente rutiere, soldate cu răniţi uşor

 

În seara de 28 septembrie a.c., ora 23.45, P. Ionuţ, de 20 ani, din Călăraşi, a condus un autoturism marca Dacia pe strada Prelungirea Bucureşti, şi, pe fondul consumului de alcool, a pierdut controlul asupra direcţiei, intrând în coliziune cu trei autovehicule staţionate.

În urma impactului a rezultat vătămarea corporală uşoară a conducătorului auto şi a altor doi pasageri.

În urma testării cu aparatul etilotest a rezultat că şoferul consumase băuturi alcoolice şi i i-au fost recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de  vătămare corporală din culpă.

 

·                              

 

C. Elena, de 35 ani, din comuna Unirea, a condus în ziua de 29 septembrie a.c., ora 13.20, pe D.N. 3B, autoturismul marca Daewoo Matiz, şi a efectuat manevra de mers înapoi, fără să se asigure, accidentând uşor pe I. Victoria, de 69 ani, din localitate, care se afla în traversarea drumului public prin loc nepermis.

Poliţiştii au constatat că şoferul nu se afla sub influenţa alcoolului.

Cercetările sunt continuate pentru stabilirea tuturor împrejurărilor producerii accidentului.

 

·                              

 

În ziua de 30 septembrie a.c., ora 11.25, B. Florian, de 41 ani, din comuna Ştefan cel Mare, a condus autoturismul marca Dacia pe strada Prelungirea Bucureşti, din municipiul Călăraşi, şi nu a acordat prioritate de trecere, la efectuarea virajului la stânga pe strada Nicolae Titulescu, accidentând uşor pe U. Nicolae, de 68 ani, din Călăraşi, care conducea o bicicletă din sens opus.   

Ambele persoane implicate în accident au fost testate cu          aparatul etilotest, rezultatele fiind negative.

În cauză s-a întocmit dosar penal pentru vătămare corporală din culpă.

 

·                              

 

Mandat de executarea pedepsei cu închisoarea, pus în aplicare / condamnatul a fost depus în arest

Poliţişti din cadrul Secţiei de Politie Rurala Gălbinaşi au pus în aplicare, la data de 28 septembrie a.c., mandatul de executare a pedepsei cu închisoarea emis pe numele lui B. Marius, de 30 ani, din comuna Plătăreşti, judeţul Călăraşi.

Condamnatul, la 5 ani de închisoare pentru săvârşirea infracţiunilor de ultraj contra bunelor moravuri şi încăierare, a fost preluat de poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale în vederea încarcerării.

 

·                              

 

Infracţiuni la regimul circulaţiei rutiere, constatate de poliţişti

 

În dimineaţa de 30 septembrie a.c., ora 04.00, poliţiştii au depistat pe strada Barierei, din comuna Dragalina, pe C. Ion, de 35 ani, din localitate, care a condus autoturismul Dacia, având o concentraţie alcoolică de 1,06 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În cauză s-a întocmit dosar penal.

 

·                              

 

În dimineaţa de 30 septembrie a.c., ora 05.00, agenţi de poliţie au depistat pe strada Flacăra, din municipiul Călăraşi, pe M. Aurelian, de 26 ani, din Călăraşi, care a condus autoturismul Mitsubishi, având o concentraţie alcoolică de 0,46 mg/l alcool pur în aerul expirat,.

În cauză s-a întocmit dosar penal.

 

·                              

 

În seara de 30 septembrie a.c., ora 23:00, Secţia Rurală Olteniţa a fost sesizată cu privire la faptul că pe D.N 31, la intrarea în comuna Mânăstirea, s-a produs un eveniment rutier.

Deplasându-se la faţa locului, poliţiştii au identificat pe conducătorul autoturismului marca Renault, N. Iulian, de 26 ani, din comuna Mânăstirea, care, în timp ce se deplasa pe D.N. 31, pe fondul conducerii sub influenţa alcoolului, a pierdut controlul volanului, părăsind partea carosabilă. Acesta a produs avarii altor două autoturisme care erau parcate în afara părţii carosabile.

Şoferul a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultând o concentraţie alcoolică de 1,21 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În cauză s-a întocmit dosar penal pentru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul având o îmbibaţie alcoolică peste limita legală.

 

·                              

 

Suspecţi de furt din cadrul societăţii la care erau angajaţi

 

În dimineaţa de 30 septembrie a.c., la ora 04.40, poliţişti din cadrul Secţiei 4 Poliţie Rurală Dragalina au depistat pe o stradă din localitate pe L. Mihai, de 35 ani, din Dragalina, care transporta pe un moped doi saci voluminoşi.

Din primele verificări efectuate, s-a constatat că L. Mihai transporta într-un sac aproximativ 30 kg de furaje, iar în celălalt 20 pui sacrificaţi, pe care i-a sustras în noaptea de 29/30 septembrie a.c., împreună cu P. Vasile, de 45 ani, din aceeaşi localitate, de la ferma la care erau angajaţi.

În cauză sunt continuate cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat.

Comentariile sunt inchise.