IPJ Calarasi – Buletin de presa

Media 2:20 pm - 4 iulie, 2013 Comentariile sunt închise pentru IPJ Calarasi – Buletin de presa

Călărași – Transport de peste 20 000 kg de deșeuri metalice, depistat în trafic, fără documente de proveniență

În baza informațiilor deținute la nivelul Serviciului de Investigare a Fraudelor Călărași, ieri, 03 iulie a.c., a fost depistat pe raza Municipiului Călărași, în zona Combinatului Siderurgic, conducătorul auto C. Mihai, de 38 ani, din Municipiul București, în timp ce transporta cu autovehiculul marca MAN cu semiremorcă, cantitatea de 22 920 Kg deșeuri metalice feroase, fără a deține documente de proveniență.
Față de persoana depistată, ofițerii de investigare a fraudelor au luat măsura sancționării contravenționale, conform Legii nr. 12/1990 republicată, cu suma de 1.500lei, iar cantitatea de deșeuri metalice feroase, în valoare de 16.000 lei, a fost ridicată, în vederea confiscării.


Dor Mărunt – Minor suspect de comiterea infracțiunii de furt de pe raza localității, identificat de oamenii legii

În continuarea cercetărilor privind infracțiunile de furt, comise pe raza localității Dor Mărunt în noaptea de 29/30 iunie a.c., agenți din cadrul Secției 7 Poliție Rurală Dor Mărunt au depistat în seara de 02 iulie a.c., în jurul orei 19.30, pe S. Marian, de 15 ani, din Comuna Dor Mărunt, care predase la un centru de colectare a fierului vechi din localitate, 6 bări metalice.
Din verificările efectuate, a rezultat că bările metalice au fost sustrase de către minor de la gardul împrejmuitor al unei culturi de lucernă, situată pe raza localității Dor Mărunt.

În continuare, polițiștii efectuează cercetări față de S. Marian, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat, urmând ca la finalizarea acestora să se propună soluție prin parchet.


Lehliu-Gară – Depistat în trafic, la volanul unui autoturism neînmatriculat și cu număr fals

Cu ocazia unei acțiuni efectuate la nivelul Poliției Orașului Lehliu Gară, în colaborare cu reprezentanți R.A.R. Călărași, în ziua de 03 iulie a.c., ora 10.30, un agent de poliție din cadrul subunității a oprit pentru control, autoturismul marca Ford Mondeo, condus de către H. Neculai, de 57 ani, din Comuna Sfântu Gheorghe, județul Ialomița.
În urma verificărilor efectuate s-a stabilit că autoturismul oprit avea seriile de identificare neconforme cu cele menționate în certificatul de înmatriculare, fapt pentru care, pe numele conducătorului auto a fost întocmit dosar penal, conform prevederilor O.U.G. nr. 195/2002 republicată.


Eveniment rutier soldat cu rănirea ușoară a unei persoane, produs pe raza Municipiului Călărași

În ziua de 03 iulie a.c., ora 22.15, D. Marcel, de 49 ani, din Municipiul Călărași, în timp ce conducea autoturismul marca Opel, înmatriculat în Bulgaria, pe strada Panduri din Municipiul Călărași, nu a acordat prioritate de trecere la intersecția cu strada Prelungirea București, autoturismului marca VW, condus de V. Daniel, de 18 ani, din aceeași localitate, intrând în coliziune cu acesta.
Din accident a rezultat rănirea ușoară a pasagerei din autoturismul marca VW, C. Maria, de 18 ani, din Municipiul Călărași.
Polițiștii au stabilit faptul că D. Marcel posedă permis de conducere categoriile B, BE, C, CE, D, DE, din anul 1990, care este reținut din data de 14 iunie a.c., având dovadă înlocuitoare valabilă până la data de 25 iulie a.c.

Ambii conducători auto au fost testați cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ.
În cauză a fost întocmit dosar penal, urmând a se propune soluție prin parchet.


Dosar penal întocmit de polițiști pe numele unui bărbat ce conducea un moped neînmatriculat și fără permis de conducere

În ziua de 03 iulie a.c., ora 14.50, în timp ce efectuau serviciul de patrulare pe raza Comunei Coslogeni, agenți din cadrul Postului de Politie Dichiseni au depistat pe DN 3B, pe P. Nicolae, de 34 ani, din Municipiul Călărași, în timp ce conducea un moped marca Piaggio, fără a poseda permis de conducere pentru nici o categorie de vehicule și fără ca mopedul să fie înmatriculat.
În urma testării cu aparatul alcooltest, rezultatul a fost negativ.
Față de P. Nicolae, polițiștii efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii de infracțiuni la regimul rutier, urmând ca la finalizarea acestora să se propună soluție prin parchet.

Comentariile sunt inchise.