IPJ Călărași – Buletin de presă

Media 10:34 am - 24 mai, 2013 Comentariile sunt închise pentru IPJ Călărași – Buletin de presă

Ulmeni – prinși în timp ce transportau pește fără documente de proveniență

În ziua de 23 mai a.c., agenți din cadrul Secției 2 Poliție Rurală Oltenița au desfășurat o acțiune pentru prevenirea braconajului piscicol, în timpul căreia au depistat pe G. Nelu, de 42 ani, din comuna Chirnogi, și pe C. Marian, de 25 ani, din comuna Chiselet, care transportau pește din specia șalău, cu un autoturism, pe D.N. 31, în comuna Ulmeni, fără a deține documente de proveniență.
Peștele a fost ridicat în vederea confiscării și, fiind impropriu consumului, a fost distrus.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de deținerea, transportul sau comercializarea fără documente legale a peștelui, icrelor ori produselor din pește obținute din pescuit.

Ulmeni – moped, condus de un minor, care nu posedă permis

Agenții de poliție au oprit în trafic, pe raza comunei Ulmeni, în după-amiaza de 23 mai a.c., ora 16.10, un moped condus de B. Claudiu, de 15 ani, din comuna Mânăstirea, care nu posedă permis de conducere.
În cauză s-a întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere.

Călărași – conducere fără permis, conducere cu alcoolemie

În seara de 23 mai a.c., ora 21.00, agenți din cadrul Biroului Rutier Călărași au depistat pe strada Grivița, din municipiul Călărași, pe T. Dorin, de 25 ani, din localitate, în timp ce conducea un autoturism marca Opel fără a poseda permis de conducere.
În cauză s-a întocmit dosar penal conform OUG 195/2002 privind circulația pe drumurile publice.

În noaptea de 23/24 mai a.c., ora 04.00, agenți din cadrul Poliției Municipiului Călărași au depistat pe strada Prelungirea Independenței pe C. Nicușor, de 46 ani, din Călărași, în timp ce conducea un autoturism marca Opel, având o concentrație alcoolică de 0,58 mg/l alcool pur în aerul expirat.
Conducătorul auto a fost condus la spital, unde i-au fost recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei, în cauză fiind întocmit dosar penal.

Călărași – accident rutier, produs de un conducător auto care avea permisul suspendat și a părăsit locul faptei

În această dimineață, în jurul orei 07.35, C. Laurențiu, de 30 ani, din municipiul Mangalia, județul Constanța, a condus un autoturismul marca Audi, pe bulevardul Republicii, din municipiul Călărași, și a surprins și accidentat grav pe D. Elena, de 34 ani, din Călărași, care s-a angajat în traversarea părții carosabile prin loc prevăzut cu marcaj pentru trecerea de pietoni.
După accident, conducătorul auto a părăsit locul faptei, fiind identificat ulterior, când a refuzat să fie testat cu aparatul etilotest. Acesta a fost condus la Spitalul Județean Călărași pentru recoltarea de probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

Polițiștii au constatat că bărbatul posedă permis eliberat de autoritățile spaniole, având suspendat dreptul de a conduce autovehicule pentru conducere sub influența alcoolului.
În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de vătămare corporală din culpă, părăsirea locului accidentului fără încuviințarea organelor de poliție și conducerea unui autoturism pe drumurile publice având dreptul de a conduce suspendat, urmând să fie luate toate măsurile legale care se impun.

Comentariile sunt inchise.