IPJ Călărași

Media 4:17 pm - 24 octombrie, 2012 Comentariile sunt închise pentru IPJ Călărași

Călărași –  Cercetat de polițiști pentru săvârșirea infracțiunii de tentativă la furt calificat, după ce a încercat să sustragă un moped

În ziua de 23 octombrie a.c., ora 20.30, Poliția Municipiului Călărași a fost sesizată prin S.N.U.A.U. 112 de către D. Eugen, de 28 ani, din Municipiul Călărași, cu privire la faptul că a surprins o persoană care încerca să sustragă un moped.
Cu ocazia deplasării la fața locului, agenți din cadrul Biroului Ordine Publică Urban Călărași au identificat pe B. Ionuț Daniel, de 16 ani, din Comuna Grădiștea, care a recunoscut faptul că a încercat să sustragă un moped, ce se afla parcat pe strada Bărăganului, dar nu a reușit, întrucât alarma mopedului a pornit, fiind surprins de către proprietar.
Pe numele minorului a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tentativă la furt calificat, urmând a se propune soluție prin parchet.
·                             
 
Peste 20 kg cupru și 80 kg plumb, descoperite într-un autoturism oprit în trafic
 
În urma unor informații deținute, în ziua de 23 octombrie a.c., în jurul orei 10.30, agenți din cadrul Poliției Orașului Lehliu-Gară, cu sprijinul polițiștilor Secției nr. 8 Poliție Rurală Tămădău Mare, Postului de poliție Transporturi Feroviare Lehliu-Gară și jandarmi din cadrul Secției de Jandarmi Lehliu-Gară, au oprit în trafic, autoturismul marca BMW, condus de către T. Ion, de 45 ani,  însoțit de T. Nicu, de 40 ani, ambii din Comuna Dragalina, ce transportau   cantitatea de 24 kg cupru provenit din cabluri, precum și cantitatea de 82 kg plumb, despre care au declarat că au fost achiziționate de la persoane necunoscute, de pe raza Comunei Ileana.
Cantitățile de material neferos au fost ridicate de oamenii legii, în vederea continuării cercetărilor și pentru stabilirea provenienței acestora.

·                             
 
Roseți – Depistați de polițiști în timp ce transportau în atelajul hipo un bun sustras
 
În  ziua de 24 octombrie a.c., în jurul orei 01.10, patrula formată din agenți  din cadrul Secției 1 Poliție Rurală Călărași, a depistat pe strada Crișan, din Comuna Roseți, pe T. Ștefan, de 23 ani și G. Alexandru, de 26 ani, ambii din Comuna Roseți, în timp ce transportau într-un atelaj hipo, o vană din metal.
Din declarațiile celor două persoane a reieșit faptul că au sustras bunul dintr-un cămin dezafectat, aflat la aproximativ 1,5 km în partea de nord a localității Roseți.
Prejudiciul urmează a fi comunicat de către societatea prejudiciată.
În cauză, polițiștii efectuează cercetări față de cei doi suspecți sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat, urmând ca la finalizarea acestora să se propună soluție prin parchet.
 
·                             
 
Oltenița – Pieton accidentat ușor
 
În ziua de 23 octombrie a.c., în jurul orei 12.10, pe strada Mihai Bravu, la intersecție cu Bulevardul Republicii, din Municipiul Oltenița, F. Petre, de 44 ani, din Comuna Curcani, în timp ce conducea autoturismul marca Dacia Solenza, cu care tracta autoturismul marca Dacia Supernova, condus de D. Valeriu, de 45 ani, din Comuna Curcani, folosind un dispozitiv neomologat, pe fondul neacordării de prioritate, a surprins și accidentat ușor pe C. Costel, de 37 ani, din Municipiul Oltenița, care s-a angajat în traversarea drumului prin loc marcat și semnalizat corespunzător, împiedicându-se de dispozitivul de tractare dintre cele autoturisme.
Polițiștii au stabilit faptul că ambii conducători auto posedă permise de conducere, iar la testarea cu aparatul etilotest, rezultatele au fost negative.
C. Costel a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind de 0,69 mg/l alcool pur în aerul expirat.
În cauză a fost întocmit dosar penal, urmând a se propune soluție prin parchet.

Comentariile sunt inchise.