Intervenții SMURD

Media 4:46 pm - 7 martie, 2013 Comentariile sunt închise pentru Intervenții SMURD
Paramedicii SMURD din Călărași au intervenit pe raza localității Vlad Țepeș, pe DN 3, pentru preluarea și acordarea primului ajutor mai multor persoane, victime ale unui grav accident rutier produs prin coliziunea violentă a două autovehicule  
 
În urma impactului violent au rezultat 5 victime, iar șoferul unuia dintre autoturisme și-a pierdut viața
 
În data de 07.03.2013, ora 01.27, un echipaj de prim ajutor SMURD din cadrul Detașamentului de pompieri Călărași a fost solicitat, prin intermediul apelului unic de urgență 112, să intervină pe raza localității Vlad Țepeș, pe DN 3, pentru preluarea și acordarea primului ajutor mai multor persoane, care suferiseră mai multe traumatisme în urma producerii unui grav accident rutier, în care au fost implicate două autoturisme (un autovehicul marca BMW – înmatriculat în Călărași și un autoturism marca Renault Megane – înmatriculat în Bulgaria).
La sosirea echipajului de prim ajutor SMURD și a celor două echipaje S.A.J. la locul accidentului, au fost identificate 5 victime. Conducătorul auto al unuia dintre autoturisme (BMW), Ionuț S, în vârstă de 26 de ani, se afla în stop cardio respirator și prezenta un traumatism cranio cerebral sever parietal dreapta, incompatibil cu viața, decesul fiind declarat de către medicul încadrat pe ambulanța S.A.J.
Alte două persoane cu multiple traumatisme au fost preluate de către echipajele S.A.J. și transportate la spital. Paramedicii SMURD din cadrul Detașamentului de pompieri Călărași au acordat primul ajutor în cazul a două persoane de sex masculin, Nicolae Ș (în vârstă de 27 de ani – pasager pe bancheta din spate a autoturismului Renault Megane) și Ștefan D., (în vârstă de 31 de ani – pasager pe scaunul din dreapta față a autoturismului Renault Megane), ambii prezentând doar excoriații la nivelul membrelor.
După ce le-a fost acordat primul ajutor de către paramedici SMURD, cei doi bărbați au refuzat transportul la spital în vederea unor investigații medicale mai amănunțite.
În acest caz, organele abilitate urmează să stabilească cu exactitate împrejurările în care s-a produs tragicul eveniment rutier, în urma căruia un tânăr în vârstă de 26 de ani și-a pierdut viața.
 
 
Paramedicii din Călărași au intervenit în comuna Vlad Țepeș, pentru preluarea și acordarea primului ajutor unui bărbat în vârstă de 34 de ani, care prezenta o plagă scalpată de 12 cm la nivelul capului și o plagă la nivelul mâinii drepte
 
Tânărul de 34 de ani  le-a spus paramedicilor SMURD  că nu știe cum a ajuns la dispensarul comunal  și nici cum a suferit respectivele traumatisme
 
În data de 07.03.2013, ora 02.17, un echipaj de prim ajutor SMURD din cadrul Detașamentului de pompieri Călărași a fost solicitat, prin intermediul apelului unic de urgență 112, să intervină pe raza localității Vlad Țepeș, la dispensarul comunal (sala de consultații), pentru preluarea și acordarea primului ajutor unei persoane de sex masculin, Costel S, în vârstă de 34 de ani, care prezenta mai multe plăgi. La sosirea echipajului de prim ajutor SMURD, tânărul prezenta traumatism cranio cerebral în zona parietală, o plagă tăiată (scalpată) de aproximativ 12 centimetri și o plagă tăiată de aproximativ 4 centimetri la nivelul membrului superior drept. Paramedicii SMURD din cadrul Detașamentului de pompieri Călărași au acordat primul ajutor bărbatului, i-au efectuat hemostază și i-au aplicat pansament compresiv, i-au administrat oxigen, i-au aplicat guler cervical, după care acesta a fost transportat de urgență la spitalul din Călărași. Trebuie menționat de asemenea că tânărul nu știa cum ajuns la dispensarul comunal și nici de unde are plăgile.

Comentariile sunt inchise.