Intervenţie pirotehnică pentru asanarea muniţiei rămasă neexplodată

Media 1:12 pm - 17 august, 2015 Comentariile sunt închise pentru Intervenţie pirotehnică pentru asanarea muniţiei rămasă neexplodată

proiectilUn cetăţean din localitatea Ştefan a descoperit în timp ce efectua lucrări agricole un proiectil exploziv de calibrul 152  de milimetri (muniţie rămasă neexplodată)

Un echipaj de specialişti pirotehnişti din cadrul I.S.U. „Barbu Ştirbei” al judeţului Călăraşi a intervenit prompt şi a înlăturat pericolul

În data de 14.08.2015, ora 18.30, un echipaj de specialişti pirotehnişti din cadrul Detaşamentului de pompieri Călăraşi s-a deplasat pe raza localităţii Ştefan Vodă, pentru ridicarea, asanarea teritoriului de muniţia rămasă neexplodată şi transportul unui proiectil exploziv de calibru 152 de milimetri.

Respectivul proiectil exploziv a fost descoperit de către Anton P., în timp ce efectua lucrări agricole pe un teren, proprietate privată.

Conştientizând pericolul reprezentat de muniţia rămasă neexplodată descoperită, acesta a anunţat de urgenţă organele abilitate, utilizând numărul de urgenţă 112, pentru a solicita intervenţia echipajului  pirotehnic.

Specialiştii pirotehnişti au intervenit cu o autospecială şi au ridicat proiectilul exploziv de 152 milimetri, pe care l-au depozitat în vederea distrugerii.

                    

Recomandări ale I.S.U. Călăraşi :

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Barbu Ştirbei” al judeţului Călăraşi recomandă cetăţenilor, ca în momentul în care descoperă elemente de muniţie rămasă neexplodată, să anunţe de urgenţă organele de poliţie, autorităţile administraţiei publice locale sau  Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Barbu Ştirbei ” al judeţului Călăraşi la numărul de urgenţă 112.

De asemenea, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Barbu Ştirbei ” al judeţului Călăraşi recomandă cetăţenilor ca în astfel de cazuri să respecte următoarele măsuri: să nu mişte de pe locurile pe care se află elementele de muniţie descoperite; să nu desfacă şi să nu predea la operatorii economici (societăţile ce au ca obiect de activitate colectarea materialelor feroase), elemente de muniţie descoperite; să nu folosească elementele de muniţie descoperite pentru improvizarea diferitelor scule sau ornamente; să nu lovească, să nu taie şi să nu demonteze elementele de muniţie descoperite; să nu folosească focul deschis în apropierea elementelor de muniţie descoperite;

Compartimentul Informare şi Relaţii Publice

I.S.U. „Barbu Ştirbei” al judeţului Călăraşi

Purtător de cuvânt al I.S.U. „Barbu Ştirbei” Călăraşi

Plutonier adjutant. Tătăranu Ştefan-Ovidiu – Telefon: 0758236044 / 0723208850

 

Comentariile sunt inchise.