Interventie a pompierilor pe Dunare

Media 10:44 am - 25 iulie, 2019 Comentariile sunt închise pentru Interventie a pompierilor pe Dunare

Pompierii militari intervin, joi, pe Fluviul Dunarea pentru cautarea unei persoane posibil inecata.

Potrivit ISU Calarasi, cautarile au loc la km. fluvial 367-368, in zona “gura” Bratului Borcea.

Update: ACȚIUNE DE SALVARE ȘI CĂUTARE A POMPIERILOR CĂLĂRĂȘENI,  EXECUTATĂ PE FLUVIUL DUNĂREA, ÎN COOPERARE CU ALTE FORȚE

Patru bărbați ce se aflau într-o barcă, au căzut în apă, trei dintre ei s-au agățat de marginile acesteia până au fost recuperați, al patrulea fiind în continuare căutat.

In data de 25.07.2019 în jurul orei 00.05, echipele specializate de intervenție din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgentă ,, Barbu Știrbei „ Călărași, au fost sesizate prin dispecerat de către Serviciul Teritorial al Poliției de Frontieră Călărași, pentru acordarea de sprijin privind participarea la o acțiune de salvare și căutare a unor persoane,care în timp ce se aflau într-o barcă pe Fluviul Dunărea, în zona ,,Chiciu,, – km fluvial 372,5 mal stâng, au încercat în ultim moment evite o barjă staționată.

În urma evitării toate cele patru persoane au căzut în apă, trei dintre ele s-au agățat de barcă până au fost recuperate, al  patrulea, conștient fiind, a înotat spre barcă, dar se pare ca ar fi fost dus de curent sub o altă barjă staționată.

La fața locului s-au deplasat de urgență cinci cadre din cadrul Detașamentului de Pompieri Călărași, cu  o ambarcațiune special destinată acestor tipuri de misiuni, o autospecială de transport pentru victime multiple și acordare prim-ajutor, precum și un autoturism de muncă operativă.

Au fost găsite persoanele implicate, trei persoane, bărbați cu vârste cuprinse între 36 si 62 ani, carora le-au fost acordate ingrijiri medicale la fața locului.

Cea de – a patra persoană, bărbat in varsta de aproximativ 50 ani, nu a fost gasită, fapt pentru care s-a trecut la cercetarea zonei pâna la km. fluvial  373 mal stâng la hidrohalta și înapoi, persoana nefiind găsită.

După efectuarea de  lungi căutari, activitățile au fost întrerupte, ele fiind reluate astăzi 25.07.2019, începand cu ora 06.00.

Comentariile sunt inchise.