Inspectoratul Școlar al Județului Călărași – Comunicat de presă

Media 12:47 pm - 5 aprilie, 2013 Comentariile sunt închise pentru Inspectoratul Școlar al Județului Călărași – Comunicat de presă

Având în vedere recomandările domnului ministru la video conferința cu inspectorii generali din data de 28.03.2013 referitoare la vizitarea expoziției "The Human Body" de la Muzeul Național de Istorie Naturală "Grigore Antipa"din București și ținând cont de procedura de organizare a excursiilor școlare cu elevii, ce presupune acordul părinților și aprobarea inspectoratului școlar, inspectorul școlar de specialitate pentru educație permanentă a informat școlile din județ printr-un email, restricționând vizitarea acestei expoziții în săptămâna" Să știi mai multe să fii mai bun".

Ulterior acestei date Ministerul Educației Naționale a transmis o adresă prin care a clarificat condițiile în care expoziția poate fi vizitată de minori, adresă ce a fost postată pe site-ul I.Ș.J. Călărași și transmisă în școli.

Menționăm că, măsura luată de inspectoratul școlar a fost generată și de faptul că solicitările pentru aprobarea excursiilor veneau din partea școlilor primare și gimnaziale și s-a considerat că vizitarea expoziției poate avea un impact emoțional negativ asupra elevilor.

Atitudinea I.ȘJ.Călărași vis-a-vis de o problemă controversată, generată de tipul de exponate este justificată de responsabilitatea pe care o are fată de protecția emoțională a copiilor/elevilor din unitățile de învățământ preuniversitar din județ.

Lăsăm Ia latitudinea familiilor elevilor luarea deciziei privind vizitarea expoziției în condițiile precizate de M.E.N. sau în afara programului școlar.

Biroul de presă

Inspectoratul Școlar al Județului Călărași

Comentariile sunt inchise.