SITUAȚIA TRAFICULUI RUTIER

Media 4:51 pm - 29 ianuarie, 2014 Comentariile sunt închise pentru SITUAȚIA TRAFICULUI RUTIER

DSC_0018La ora 14:15, din cauza condițiilor meteorologice defavorabile, traficul rutier este întrerupt pe toate tronsoanele de drumuri naționale din județul Călărași, precum și pe toate drumurile județene.

Numărul efectivelor de poliție, disponibile să efectueze acțiuni, potrivit competențelor, pentru reducerea efectelor căderilor masive de zăpadă și a viscolului, pe raza județului Călărași, este de peste 320 de polițiști, dintre care 250 de ordine publică, 24 de poliție rutieră și 50 de la alte structuri ale I.P.J. Călărași.

Având în vedere avertizarea meteo „COD ROȘU” de vreme severă, emisă de Administrația Națională de Meteorologie pentru județul Călărași, în vigoare începând cu ora 15:00, recomandăm insistent tuturor persoanelor să renunțe la efectuarea oricăror deplasări în afara localităților!

La acest moment, potrivit datelor centralizate la nivelul județului Călărași de către reprezentanții Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, Autostrada Soarelui (A 2) este închisă, iar de la ora 14.15, din cauza condițiilor meteorologice defavorabile, traficul rutier a fost întrerupt pe toate tronsoanele de drumuri naționale și județene.

Din punct de vedere al alimentării cu energie electrică, alimentării cu apă și al alimentării cu gaze, la nivelul județului Călărași, nu se înregistrează localități afectate până la acest moment.

De asemenea, trebuie cunoscut, că s-a luat hotărârea ca în toate unitățile de învățământ, (grădinițe, școli, licee), care funcționează la nivelul județului Călărași, să nu se țină cursuri în data de 30 ianuarie 2014, din cauza condițiilor meteorologice.  

         

Având în vedere prognoza emisă de meteorologi pentru ziua de 29 ianuarie 2014, interval orar 15.00 – 22.00, respectiv Cod Roșu de ninsori abundente, intensificări ale vântului cu rafale de peste 85 km/h și viscol, Inspectoratul  pentru Situații de Urgență „Barbu Știrbei” al județului Călărași recomandă conducătorilor auto să evite orice călătorie pe timp de viscol și ninsoare puternică.

Comentariile sunt inchise.