Inaugurare substații S.M.U.R.D. la Budești și Chiselet

Media 3:42 pm - 25 februarie, 2013 Comentariile sunt închise pentru Inaugurare substații S.M.U.R.D. la Budești și Chiselet

În prezența secretarului de stat din Ministerul Sănătății, dr. Raed ARAFAT și a inspectorului general al Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, g-ral Ioan BAȘ, au fost inaugurate două noi unități ale Serviciului Mobil de Urgență, Reanimare și Descarcerare (SMURD), amplasate în orașul Budești și comuna Chiselet. Ambele substații dețin câte o autospecială dotată cu echipamente specifice moderne și sunt destinate să asigure asistența medicală pentru aproximativ 60.000 de locuitori din zonă.

Festivitățile au avut loc joi, 21 februarie, la ora 10 (Budești) și ora 12 (Chiselet). Auoritățile călărășene și-au manifestat și cu acest prilej considerația față de efortul depus, în slujba salvării de vieți omenești, de către “părintele S.M.U.R.D.”, medicul Raed ARAFAT. “Realizările serviciului pe care domnia sa l-a conceput sunt deja unanim apreciate. Județul Călărași este mândru că găzduiește două noi substații ale S.M.U.R.D., care se adaugă celor cinci centre existente. Totodată, suntem profund îndatorați față de lucrătorii S.M.U.R.D. și I.S.U. care, prin grija demonstrată permanent față de sănătatea călărășenilor, au intrat definitiv în inimile noastre!”, a declarat George IACOB, prefectul Județului Călărași, prezent la eveniment alături de consilierul Virgil DIACONU, din cadrul Cancelariei Prefectului. La fel de impresionate de acest răspuns operativ și eficient la nevoile cetățenilor s-au arătat și celelalte oficialități prezente, între care președintele și vicepreședintele Consiliului Județean Călărași, Răducu FILIPESCU și Bogdan GEORGESCU, inspectorul șef al I.S.U.J. Călărași, col. Daniel POPA și primarii celor două localități, Lucia LEFTER și Mihai PENU.

La final, autoritățile și-au exprimat convingerea că, prin eforturile conjugate ale Ministerului Sănătății și Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, cu sprijinul comunității locale, substațiillor S.M.U.R.D. din Călărași, Oltenița, Lehliu Gară, Budești, Borcea, Dragalina și Chiselet li s-ar mai putea adăuga, până în luna decembrie, încă una, necesară în orașul Fundulea.

B I R O U L   D E   P R E S Ă

23.02.2013

Comentariile sunt inchise.