ÎN SERVICIU PENTRU UN WEEKEND ÎN SIGURANȚĂ

Media 7:15 pm - 6 septembrie, 2021 Comentariile sunt închise pentru ÎN SERVICIU PENTRU UN WEEKEND ÎN SIGURANȚĂ

Acțiunile pentru siguranța comunității din acest weekend au avut ca rezultat prinderea în flagrant a 3  persoane, precum și dispunerea a 2 măsuri preventive. În trafic, pentru neregulile rutiere, 35 de conducători auto au rămas fără permis. 

În perioada 3 – 5 septembrie a.c., aproximativ 400 de polițiști au acționat, la nivelul județului Călărași, pentru prevenirea faptelor antisociale și menținerea ordinii și siguranței publice.

Au fost organizate 33 de acțiuni punctuale și s-a intervenit la 229 de evenimente, dintre care 222 au fost sesizate prin 112.

Ca urmare a activităților desfășurate, polițiștii au constatat 48 de infracțiuni, 3 persoane au fost prinse în flagrant, iar în cauzele instrumentate au fost dispuse 2 măsuri preventive.

Totodată, pentru neregulile constatate au aplicat 348 de sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 147.000 de lei.

Polițiștii rutieri au desfășurat activități pentru creșterea siguranței în trafic, fiind constatate 5 infracțiuni la regimul circulației pe drumurile publice, au fost reținute 35 de permise de conducere și retrase 4 certificate de înmatriculare.

Reamintim că dispozitivul de ordine și siguranță publică acționează pentru prevenirea și limitarea răspândirii noului Coronavirus (COVID 19), dar și pentru a preveni și combate ilegalitățile de orice fel.

Exemple:

În dimineața zilei de 3 septembrie a.c., polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Călărași au efectuat semnal de oprire pentru un autoturism, moment în care conducătorul auto a virat brusc pe bulevardul Nicolae Titulescu, intrând pe strada Aleea Centralei, unde a oprit, iar cei trei ocupanți au fugit în direcții diferite.

În scurt timp au fost prinși și identificați, fiind vorba de 3 tineri cu vârste cuprinse între 22 și 32 de ani.

Persoanele în cauză au fost conduse la sediul Poliției Municipiului Călărași, unde șoferul a refuzat testarea cu aparatul etilotest și prelevarea de mostre biologice.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ,,Refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice de sânge ”.

Ulterior, în urma administrării probatoriului șoferul a fost reținut pentru de 24 de ore, fiind depus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă Călărași, urmând a fi prezentat instanței de judecată cu propunere de arestare preventivă.

Doi bărbați sunt cercetați de polițiștii rutieri pentru conducere sub influența alcoolului.

Polițiștii au depistat  în comuna Vișini, un bărbat în vârstă de 63 de ani,  care a condus autoturismul având o alcoolemie de 0,69 mg/l alcool pur în aerul expirat.

De asemenea, polițiștii au oprit pentru control în orașul Fundulea, un autoturism condus de un bărbat în vârstă de 57 de ani, din municipiul București. În urma testării cu aparatul etilotest acesta prezenta o concentrație alcoolică de 0,66 mg/l alcool în aerul expirat.

Cei în cauză au fost conduși la spital, unde le-au fost recoltate mostre biologice necesare în vederea stabilirii alcoolemiei.

Pe numele celor în cauză, polițiștii au întocmit dosare penale sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere a unui vehicul sub influența alcoolului, totodată, fiindu-le suspendate permisele de conducere pe o perioadă nedeterminată, până la soluționarea cauzelor.

Comentariile sunt inchise.