În data de 13 iunie, ora 9.00, în complexul sportiv municipal din Călărași Pompierii provoacă și în acest an elevii din tot județul la o competiție de tradiție „Prietenii pompierilor”- ediția 2013

Media 10:04 am - 12 iunie, 2013 Comentariile sunt închise pentru În data de 13 iunie, ora 9.00, în complexul sportiv municipal din Călărași Pompierii provoacă și în acest an elevii din tot județul la o competiție de tradiție „Prietenii pompierilor”- ediția 2013

În data de 13 iunie a.c., începând cu ora 09.00, se va desfășura în incinta stadionului municipal din Călărași etapa județeană a concursului cercurilor tehnico-aplicative de elevi „Prietenii pompierilor”- ediția 2013.
Concursul cu tematică specifică serviciilor pentru situații de urgență are caracter educativ, tehnico-aplicativ și sportiv și se organizează anual cu elevii de școli generale, fiind compus din trei probe care urmăresc cunoașterea actelor normative, care reglementează activitatea de apărare împotriva incendiilor, cât și formarea unor trăsături moral-volitive, cum ar fi: inițiativă, spirit de echipă, curaj, dârzenie, hotărâre, perseverență, cinste, corectitudine și nu în ultimul rând, disciplină.
Competiția presupune 3 probe: o probă teoretică și două practice: „Pista de îndemânare peste obstacole” și „Ștafeta de 400 de metri cu obstacole”
Proba teoretică constă în rezolvarea unui test de tip grilă (chestionar), care cuprinde 10 întrebări, fiecare dintre ele având câte trei rezolvări enumerate, dintre care una reală și două eronate.
Prima probă practică, „Pista de îndemânare peste obstacole” constă în parcurgerea a 4 tronsoane cu obstacole, activitate ce are menirea de a testa abilitățile de intervenție ale celor 9 concurenți care formează echipa.
Cea de-a doua probă, „Ștafeta de 400 de metri cu obstacole” se desfășoară pe două culoare. Concurenții fiecărui echipaj trebuie, ca de fiecare dată, fie să treacă peste un obstacol, fie să alerge o lungime de tronson.
La această etapă vor participa unități de învățământ, (școli generale – gimnaziu) din întreg județul.
Competiția este organizată de către Inspectoratul Școlar județean cu sprijinul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Barbu Știrbei” al județului Călărași, cât și cu sprijinul Consiliului județean Călărași.
La finalul competiției, organizatorii vor premia echipele câștigătoare cu premii, diplome, cupe și medalii. 

Comentariile sunt inchise.