Impresii – ”Florile” Aurei Giurcă

Media 10:29 am - 20 iulie, 2019 Comentariile sunt închise pentru Impresii – ”Florile” Aurei Giurcă

Cu ocazia expoziției de pictură ”Primavera” vernisată nu demult la Muzeul Municipal Călărași, una din sălile expoziționale a fost rezervată lucrărilor Aurei Giurcă care a expus pe simeze un număr mare de lucrări… florale executate în ulei pe pânză sau tempera.

Iubitoare de frumos, pasionată de pictură și consecvent autodidact Aura Giurcă a impresionat în decursul timpului prin lucrările expuse – majoritate cu temă florală – la mai toate saloanele de artă sau la diferite expoziții de grup organizat pe la nivelul municipiului.

Privită în ansamblu expoziția Aurei Giurcă constați că ea este una unitară și cuprinde o paletă largă, bogată și variată de flori, toate pline de exuberanță, lumină și prospețime, iar armonia lor coloristică le dau mare expresivitate poetică și chiar melancolică.

Aura Giurcă nu pictează ceea ce vede, ci ceea ce simte. Nu floarea, ci efectul pe care-l produce în sufletul ei, fapt ce putem constata la unele lucrări cu tentă lirico-expresionistă ca urmare a exaltării formelor și culorilor.

”Florile” Aurei Giurcă par proaspăt culese, păstrând încă parfumul natural, lumina și mireasma cîmpului sau al grădinei, întrucât știe cum nu se poate mai bine să ne însuflețească și să le înnobileze cu ajutorul culorilor. Folosind o variată gamă de nuanțe reușește să le redea frăgezimea, delicatețea și puritatea acestor bijuterii ale naturii.

Oricine se va bucura admirând lucrări precum ”Nostalgie”, ”Regal”, ”Pastel”, ”Vară”, ”Trio”, ”Noapte” și altele printre care ”Blue Moon”, ”Royal”, ”Blooming” seria de lucrări ”Flower” etc.

Sensibilitatea, rafinamentul cromatic, acuratețea și prospețimea ”Florilor” Aurei Giurcă o fac pe aceasta o prezență agreabilă în sufletul iubitorilor de frumos, prezență ce va fi consemnată de fiecare dată când va participa la diferite evenimente expoziționale.

Constantin Mitulescu

Comentariile sunt inchise.