Impresii – ”Crypto” – W –

Media 9:37 pm - 20 octombrie, 2021 Comentariile sunt închise pentru Impresii – ”Crypto” – W –

”Crypto” este o publicație lunară având un conținut distractiv (careuri, enigmistică, umor) și apare ca supliment al revistei ”Viața noastră”, editată de Casa de ajutor reciproc al pensionarilor ”Elena Cuza” din Bârlad.

De la apariția noii serii, Colectivul redacțional condus de prof. Serghei Coloșenco împreună cu toți colaboratorii, au surprins printr-o inițiativă inedită: de a dedica fiecărui număr apărut o literă din alfabet, în sensul că orice titlu (din cele peste 70 aparținând fiecărui număr) să înceapă cu litera respectivă. Editată în condiții tehnice ireproșabile și cu tematici bine alese și diversificate s-a ajuns astfel la litera… ”W”.

Dacă numărul anterior care s-a referit la litera ”Y” a fost apreciat ca o mare realizare în domeniu, cel recent depășește orice așteptări, cei care semnează acum depunând eforturi deosebite pentru a răspunde provocării, reușind adevărate bijuterii rebusiste în condițiile în care litera ”W” în limba română este folosită doar pentru cuvintele împrumutate.

Careuri și enigme foarte reușite, mai mult cu tematici din cultura universală cer un efort pe măsură din partea iubitorilor de enigmistică. Dar merită.

Felicităm pe autori pentru această lucrare de excepție.

 

 

Alte impresii la ”Crypto”

 

Constatare

Iarăși ne-ncercați răbdarea

Dar apelăm la dicționare

Ce ați scris este valoarea

Unor minți strălucitoare.

 

Ce urmează

”W”-ul ne-a adus

Jocuri chiar electrizante

La ”X” e de presupus

Mari surprize… ”elegante”.

 

Și totuși…

Dacă W și X

Par… necunoscute

În ”Crypto” vei găsi la fix

Și soluțiile… cerute.

 

Constantin MITULESCU

Comentariile sunt inchise.