Grefiera acuzata de trafic de influenta, cercetata sub control judiciar

Media 8:29 pm - 8 august, 2017 Comentariile sunt închise pentru Grefiera acuzata de trafic de influenta, cercetata sub control judiciar

Magistrații Curții de Apel Bucuresti au decis, marți, ca grefiera de la Judecatoria Calarasi, acuzata de procurori de trafic de influenta, sa fie cercetată sub control judiciar.

Potrivit procurorilor, aceasta ar fi primit foloase necuvenite si ar fi promis unui barbat cercetat intr-un dosar penal ca va interveni pe langa procurorul de caz de la Parchetul de pe langa Tribunalul Calarasi pentru a-i da o soluție favorabila in dosarul respectiv.

Mai jos soluția instanței de judecata:
“Solutia pe scurt: Înch.260/CO-DL/Admite contesta?ia formulata de inculpata V.N., împotriva încheierii de camera de consiliu din data de 03.08.2017 pronun?ata de Tribunalul Călăraşi – Sec?ia Penala in dosarul nr.1214/116/2017. Desfiinteaza in parte incheierea contestata, si, rejudecand: Respinge propunerea Parchetului de pe langa Tribunalul Calarasi, privind arestarea preventiva a inculpatei V.N. În baza art.202 alin.1 si alin.4 lit.b C.pr.pen., dispune luarea fata de inculpata V.N. a masurii preventive a controlului judiciar pentru o perioada de 60 de zile, începând cu data de 08.08.2017 şi până la data de 06.10.2017 inclusiv. În baza art.215 alin.1 C.pr.pen. impune inculpatei respectarea următoarelor obligaţii, pe durata măsurii: a). să se prezinte la organul de urmărire penală, la judecătorul de drepturi şi libertăţi, la judecătorul de cameră preliminară sau la instanţa de judecată, după caz, ori de câte ori este chemat; b). să informeze de îndată judecatorul de drepturi si libertati sau organul judiciar în faţa căruia se află cauza cu privire la schimbarea locuinţei; c). să se prezinte la secţia de politie pe a cărei rază teritorială locuieşte, conform programului de supraveghere întocmit de organul de poliţie sau ori de câte ori este chemata. În baza art.215 alin.2 lit.a si d C.pr.pen., pe timpul controlului judiciar, impune inculpatei să respecte următoarele obligaţii: – să nu părăsească Municipiul Calarasi decât cu încuviinţarea prealabilă a judecătorului de drepturi si libertati sau a organului judiciar in fata caruia se afla cauza; – sa nu se apropie de martorul Stan Marian si sa nu comunice cu acesta direct sau indirect, pe nici o cale. În baza art.215 alin.3 C.pr.pen. atrage atenţia inculpatei că, în caz de încălcare cu rea-credinţă a obligaţiilor care îi revin, măsura controlului judiciar poate fi înlocuită cu măsura arestului la domiciliu sau cu măsura arestării preventive. Mentine dispozitia din incheierea contestata privind plata cheltuielilor judiciare avansate de stat. In baza art.275 alin.3 C.pr.pen. cheltuielile judiciare avansate de stat in prezenta contestatie raman in sarcina acestuia. Definitiva. Pronunţată in camera de consiliu, azi, 08.08.2017.”

Comentariile sunt inchise.