Grădina Zoologică sancționată de Inspectoratul Teritorial de Muncă al județului Călărași

Media 3:52 pm - 20 aprilie, 2023 0

Grădina Zoologică din municipiul Călărași a fost sancționată contravențional de Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) pentru că a ascuns un accident de muncă pe care avea obligația legală să îl declare.

Potrivit ITM, angajatorul Complex de Agrement Călărași nu a comunicat Inspectoratului Teritorial de Muncă al județului Călărași producerea unui eveniment în timpul desfășurării activității lucrătorilor.

Potrivit sursei citate, în urma controlului efectuat la angajatorul Complex de Agrement Dumbrava (Grădina Zoologică) Călărași, în limitele de competență în domeniul securității și sănătății în muncă ale Legii nr. 108/1999 pentru înființarea și organizarea Inspecției Muncii republicată, s-a confirmat producerea unui eveniment în data de 27.03.2023, în jurul orei 10.40, victimă fiind un lucrător care a suferit un traumatism cranian. Pentru neconformitățile constatate au fost stabilite măsuri cu termene precise pentru remedierea acestora, iar unitatea a fost sancționată contravențional conform prevederilor legislației în vigoare.

 

ACCIDENT DE MUNC? ASCUNS DE CONDUCEREA GR?DINII ZOOLOGICE!

 

Lasă răspuns »