Georgescu Bogdan George (ALDE), “bubuit” de instanta

Media 8:03 pm - 29 aprilie, 2016 Comentariile sunt închise pentru Georgescu Bogdan George (ALDE), “bubuit” de instanta

GeorgescuBogdan GeorgeInstanța a admis, vineri, contestaţia P.N.L.-Filiala Judeţeană Călăraşi împotriva acceptării de către Biroul Electoral Judeţean nr.12, jud.Călăraşi a candidaturii lui Georgescu Bogdan George şi în consecinţă a respins candidatura acestuia pentru mandatul de consilier judeţean la Consiliul Judeţean Călăraşi pe lista ALDE.
Hotărârea instanței poate fi atacată cu apel în 24 ore de la pronunţare.

De menţionat că Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis irevocabil, pe 20 februarie 2015, că vicepreşedintele Consiliului Judeţean Călăraşi, George Bogdan Georgescu s-a aflat în stare de incompatibilitate după ce Agenţia Națională de Integritate a constatat în anul 2011, în urma procedurilor de evaluare, încălcarea legislației privind regimul juridic al incompatibilităților de către acesta.

Potrivit ANI, GEORGESCU Bogdan George s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioda 31.01.2005 – 25.06.2008, respectiv 26.06.2008 – 27.04.2009, întrucât a deținut, simultan, atât funcţia de Consilier judeţean în cadrul Consiliului Judeţean Călăraşi, cât şi funcţia de Director la Cancelaria Prefectului în cadrul Instituţiei Prefectului Judeţului Călăraşi, încălcând, astfel, prevederile art. 88, alin. 1, lit. c) din Legea nr. 161/2003 privind unele măsuri pentru asigurarea transparenţei în exercitarea demnităţilor publice, a funcţiilor publice şi în mediul de afaceri, prevenirea şi sancţionarea corupţiei cu modificările şi completările ulterioare.

La data de 26.06.2008, a fost validat mandatul lui GEORGESCU Bogdan George de Consilier judeţean în cadrul Consiliului Judeţean Călăraşi.

În perioada 31.01.2005 – 27.04.2009, GEORGESCU Bogdan George a deținut funcţia de Director la Cancelaria Prefectului în cadrul Instituţiei Prefectului Judeţului Călăraşi.

Astfel, au fost identificate elemente în sensul încălcării legislației privind regimul juridic al incompatibilităților, deoarece, potrivit dispozițiilor art. 88, alin. 1, lit. c) din Legea nr. 161/2003, cu modificările şi completările ulterioare, “funcţia de consilier local este incompatibilă cu: (…) calitatea de funcţionar public sau angajat cu contract individual de muncă în aparatul propriu al consiliului local respectiv sau în aparatul propriu al consiliului judeţean ori al prefecturii din judeţul respectiv”.

Persoana față de care s-a constatat starea de incompatibilitate este decăzută din dreptul de a mai exercita o funcție sau o demnitate publică, cu excepția celor electorale, pe o perioadă de 3 ani.

Update 30.04.2016: Apelul declarat de Georgescu a fost respins definitiv de magistrații Curții de Apel Bucuresti ca fiind nefondat.

Asadar, urmare a acestei soluții definitive Georgescu are timp trei ani sa se ocupe si de altele… nu numai sa “mănânce” bani de la stat.

 

Comentariile sunt inchise.