Fostul șef al vămii din Călărași și ceilalți 12 inculpați vor afla luni dacă vor mai rămâne în arest

Media 1:01 pm - 3 noiembrie, 2012 Comentariile sunt închise pentru Fostul șef al vămii din Călărași și ceilalți 12 inculpați vor afla luni dacă vor mai rămâne în arest

Magistrații Tribunalului Călărași vor decide luni dacă mandatele de arestare preventivă ale fostului șef al vămii din Călărași, Ion Voicu și a celorlalți 12 inculpați, membri ai unui grup infracțional organizat, specializat în săvârșirea infracțiunilor de spălare de bani și evaziune fiscală cu produse energetice – combustibili, vor fi prelungite.

Fostul șef al vămii din Călărași, Ion Voicu împreună cu alți 12 inculpați, dintre care încă trei funcționari vamali, au fost arestați preventiv pe 11 octombrie pentru o perioadă de 29 de zile.
 
Cei 12 inculpați arestați preventiv alături de fostul șef al vămii din Călărași sunt: Mara Tănase, Chirvăsitu Dumitru, Guliu George, Jugănaru Andrei Florin, Ionuță Mircea Grigore, Nuțulescu Cristian Gabriel, Mihăilescu Tudor, Ionescu Lucian Florin, Cosma Mariana, Andronescu Adrian, Nicolescu Dan, Andrei Anton.
 
Potrivit D.I.I.C.O.T., în fapt, se reține că inculpații Guliu George, Chirvăsitu Dumitru și Jugănaru Andrei-Florin au constituit un grup infracțional organizat, la care au aderat și alte persoane, vizând prejudicierea bugetului de stat în modalitatea sustragerii de la plata accizelor aferente operațiunilor comerciale efectuate cu motorină Euro 5, comercializată pe piața internă.

Activitatea infracțională a fost sprijinită de către inculpații Voicu Ion, având calitatea de director al D.J.A.O.V. Călărași și Anton Andrei, Andronescu Adrian și Nicolescu Dan, funcționari vamali, prin efectuarea unor controale formale la societățile comerciale implicate și prin asigurarea unor spații necesare funcționării societăților.

În fapt, membrii grupării au achiziționat cantitatea de peste 11.000 tone motorină Euro 5, în regim suspensiv de la plata accizelor, în scopul transformării în produse petroliere inferioare, prin antrepozitul fiscal situat în mun. Călărași.

În realitate, motorina era comercializată prin intermediul unor societăți comerciale care dețineau stații de distribuție a carburanților, pe circuitul comercial fiind interpuse și societăți comerciale tip „fantomă”, fiind utilizate documente contabile din care să rezulte în mod nereal că au fost achitate accizele.

Prejudiciul cauzat bugetului de stat este estimat la suma de 4 milioane de Euro.

Comentariile sunt inchise.