Fonduri Regio pentru realizarea unui pasaj rutier în zona de nord a Polului de Creștere Ploiești!

Media 9:13 pm - 11 ianuarie, 2013 Comentariile sunt închise pentru Fonduri Regio pentru realizarea unui pasaj rutier în zona de nord a Polului de Creștere Ploiești!

Vineri, 11 ianuarie, s-a semnat un nou contract de finanțare în cadrul Axei prioritare 1 „Sprijinirea dezvoltării durabile a orașelor – poli urbani de creștere”, Domeniul major de intervenție 1.1 „Planuri integrate de dezvoltare urbană”, Sub-domeniul „Poli de creștere”. Beneficiarul este județul Prahova, care primește asistență financiară pentru proiectul "Creșterea accesibilității către partea de nord a Polului de Creștere, în special către Spitalul Județean Prahova, prin realizarea pasajului rutier în continuarea DJ102 peste DN1B”.

Cele trei părți semnatare ale contractului de finanțare au fost reprezentate de: vicepremierul Liviu Nicolae Dragnea, ministrul dezvoltării regionale și administrației publice (MDRAP – Autoritate de Management pentru POR), Mircea Cosma, președintele Consiliului Județean Prahova (beneficiar), și Liviu Mușat, directorul Agenției pentru Dezvoltare Regională Sud Muntenia (Organism Intermediar pentru POR).
 
Contractul semnat vineri face parte din lista de proiecte prioritare inclusă în Planul Integrat de Dezvoltare pentru Polul de Creștere Ploiești – Prahova, fiind al nouălea proiect finanțat în cadrul Regio. Valoarea totală a acestuia este de 78.595.330,24 lei, din care valoarea totală eligibilă este de 77.125.927,56 lei (fonduri nerambursabile FEDR: 61.970.682,79 lei; valoare nerambursabilă din bugetul național: 13.612.726,22 lei; cofinanțare beneficiar: 1.542.518,55 lei).

Cu ajutorul fondurilor nerambursabile Regio se va realiza un pasaj superior de tip girație pe Drumul Județean 102, ce va asigura legătura între DJ102 și DN1B prin bretele de acces denivelate. Pasajul va avea o lungime de 956,86 metri, iar bretelele de acces vor avea 286 de metri pe DJ102 și o lungime de 388 de metri pe DN1B. Această investiție va crește accesibilitatea către și dinspre localitățile aflate în zona de nord a Polului de Creștere Ploiești – Prahova, prin separarea traficului perirban de traficul național și reorganizarea circulației rutiere, sprijinind astfel intensificarea legăturilor comerciale intraregionale.

Zona unde se va realiza pasajul este pe teritoriul comunei Blejoi, chiar la ieșirea din Ploiești, în partea de nord, respectiv la intersecția dintre DN1B și DJ102, la km 4+920. Acesta este un sector de drum unde se reunesc volume mari de trafic, provenind din celelalte două drumuri naționale – DN1 și DN1A -, și din municipiul Ploiești, unde se creează fecvente ambuteiaje. Necesitatea realizării acestui pasaj se impune ca o consecință a intensificării traficului de tranzit ce se desfășoară pe DN1, DN1A și DN1B (centura municipiului Ploiești), la care s-a adăugat traficul generat de dezvoltarea zonei comerciale și de servicii din partea de nord a municipiului, noile cartiere rezidențiale construite în zonă, precum și prezența Spitalului județean de urgență. Astfel, traficul național, de tranzit, se va separa de cel aferent zonei de producție și servicii, al zonei comerciale existente și al traficului de intrare – ieșire din partea de nord a Ploieștiului. Pasajul va înlocui intersecția semaforizată existentă în prezent, asigurând legătura dintre DJ102 și DN1B, prin bretele de acces denivelate, deviind și separând astfel fluxurile de trafic.

ADR Sud Muntenia este Organism Intermediar pentru Regio și are responsabilități delegate pentru implementarea acestui program. Mai multe detalii despre posibilitățile de finanțare din Regio puteți obține contactând experții Serviciului Comunicare: 0242-331-769, 0242-315-009, 0728-026-708, fax: 0242-313-167, e-mail: info.regio@adrmuntenia.ro.
 
Daniela TRAIAN,
Șef Serviciu Comunicare
 
 

Comentariile sunt inchise.