Fabrică de electronică la Călărași

Media 5:11 pm - 28 august, 2013 Comentariile sunt închise pentru Fabrică de electronică la Călărași

O primă fabrică de electronică va fi construită în acest an în municipiul Călărași.

Aceasta va fi construită în parteneriat cu Elettronika Italia, iar valoarea primară a investiției va fi de circa un milion de euro, fiind create un număr de aproximativ 40 de locuri de muncă pentru persoanele specializate în electronică, IT și electrotehnică.

"Astăzi am aprobat un proiect de hotărâre prin care se alocă unei societăți o suprafață de teren pe care va fi construit sediul unei societăți producătoare de subansamble electronice. Este un pas în programul pe care noi îl avem privind susținerea întreprinzătorilor privați. Așteptăm cu nerăbdare ca și alte societăți să aibă curajul acestei societăți private să investească bani în municipiul Călărași pentru cetățenii municipiului Călărași care sunt niște oameni harnici, niște oameni pricepuți și pot beneficia de aceste locuri de muncă. Sper ca aceasta să se realizeze într-un timp cât mai scurt, iar fericiții beneficiari ai locurilor de muncă să-și arate măiestria în realizarea acestor subansamble" a declarat, pentru mediacalarasi.ro, primarul municipiului Călărași, Daniel Ștefan Drăgulin.

Proiectul privind concesionarea suprafeței pe care va fi construită fabrica de electronică a fost aprobat miercuri în unanimitate de consilierii locali într-o ședință ordinară a Consiliului local al municipiului Călărași.

"Este al doilea proiect din România după cel deschis la Timișoara care aduce în prim plan Școala românească de electronică și care prin recunoașterea internațională în domeniu din partea partenerilor italieni va fi un punct de reper atât în România cât și în Bulgaria, Moldova și țările învecinate României. Sper ca această primă investiție să fie bine primită de cetățenii călărășeni și din județele apropiate, iar în viitor să dezvoltăm acest segment, prin crearea de noi produse destinate consumatorilor casnici" a declarat la rândul său, pentru mediacalarasi.ro, Florin Driga – manager proiect – Elettronika Eagle Media.


Comentariile sunt inchise.