Expoziția Proiectului WEB-GIS

Media 10:44 pm - 30 mai, 2013 Comentariile sunt închise pentru Expoziția Proiectului WEB-GIS

Asociația Culturală “Musica Viva” Ploiești a organizat, în parteneriat cu Ordinul Arhitecților din România – Filiala Prahova, Direcția Județeană pentru Cultură Prahova și Direcția Județeană pentru Cultură Călărași – Expoziția proiectului cultural:

“PATRIMONIUL ARHITECTONIC DIN ORAȘELE JUDEȚULUI PRAHOVA”
Un proiect WEB–GIS pentru educarea tinerilor în spiritual conștientizării
valorilor architectural-istorice
Aria tematică: Patrimoniul Cultural

* * *

EXPOZIȚIA Proiectului WEB-GIS
Direcția Județeană pentru Cultură Călărași – Casa Colecțiilor
(29 mai – 19 iunie 2013)

Miercuri, 29 mai 2013 – la sediul Direcției Județene pentru Cultură Călărași – Corp B “Casa Colecțiilor” a avut loc Vernisajul expoziției proiectului cultural “PATRIMONIUL ARHITECTONIC DIN ORAȘELE JUDEȚULUI PRAHOVA” – un proiect WEB-GIS finanțat de A.F.C.N. – Administrația Fondului Cultural Național din cadrul Ministerului Culturii.

La deschiderea expoziției au fost prezenți reprezentanți ai organizatorilor, public inteligent și reprezentanți ai presei locale.
Din partea organizatorilor au avut scurte prezentări: prof.dr. Sorin Danciu, directorul executiv al Direcției Județene pentru Cultură Călărași – gazda evenimentului; prof. Constantin Stere – directorul executiv al Direcției Județene pentru Cultură Prahova, arhg. Eugen Paveleț – consilier pe probleme de patrimoniu la Direcția pentru Cultură Prahova.

Expoziția va fi deschisă în perioada 29 mai – 19 iunie 2013, la sediul Direcției Județene pentru Cultură Călărași – Corp B Casa Colecțiilor din Călărași, str. 13 Decembrie, nr 9A.

INTRAREA LIBERĂ !

Pentru detalii privind proiectul cultural puteți accesa:
www.monumenteprahova.ro
www.calarasi.djc.ro

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.10151407272460563.1073741832.608000562&type=1&notif_t=like

* * *

DESPRE PROIECT:

Proiectul urmărește să atingă obiective majore – educarea tinerilor în sensul conștientizării valorilor patrimoniului construit și crearea unui Server Cartografic (web GIS server) – instrument modern, atractiv și viabil de înregistrare și monitorizare a monumentelor istorice orășenești din județul Prahova.
Activitățile proiectului sunt:
– cursuri de introducere în cunoașterea și înțelegerea patrimoniului cultural național, susținute de arhitecți OAR și specialiști din DJC Prahova;
– excursii documentare cu elevii de liceu;
– expoziții tematice de prezentare a patrimoniului citadin realizate împreună cu tinerii liceeni, adresate publicului larg;
– realizarea unui site internet, care va găzdui un server cartographic (WEB-GIS server) și o bază de date, unde sunt înregistrate monumentele istorice în format spațial, alături de infrastructura județului Prahova, de formele de relief și cele hidrografice, ce vor fi apoi afișate pe fundalul oferit de Google Earth, Open Street Map sau Bing Maps – pentru reconstituirea cât mai exactă a contextului topographic. Serverul va putea fi consultat și actualizat de către orice utilizator și va fi totodată și un instrument cu rol cultural-turistic, de cunoaștere a specificului arhitectonic prahovean în toată lumea. Utilizatorii îl vor percepe ca pe o hartă digitală interactivă (…)

Alte detalii despre proiect:
www.monumeneprahova.ro 

Comentariile sunt inchise.