EXECUTAREA FOCURILOR DE ARTIFICII SE REALIZEAZĂ NUMAI DE PERSOANE SPECIALIZATE

Media 5:09 pm - 28 decembrie, 2021 Comentariile sunt închise pentru EXECUTAREA FOCURILOR DE ARTIFICII SE REALIZEAZĂ NUMAI DE PERSOANE SPECIALIZATE

Pentru siguranța cetățenilor, la nivelul Inspectoratului de Poliție Județean Călărași se desfășoară, în perioada sărbătorilor de iarnă 2021/2022, acțiunea „FOC DE ARTIFICII”.
​În cadrul acțiunii, polițiștii vor verifica legalitatea desfășurării operațiunilor cu articole pirotehnice, de către persoanele fizice și juridice.

Inspectoratul de Poliție Județean Călărași vă informează:

Organizarea de jocuri cu articole pirotehnice de divertisment este permisă numai în condiţiile în care există acordul primăriei, al inspectoratului pentru situaţii de urgenţă judeţean şi avizul inspectoratului judeţean de poliţie pe a cărui rază se execută jocurile respective.

EXECUTAREA FOCURILOR DE ARTIFICII SE REALIZEAZĂ NUMAI DE PERSOANE SPECIALIZATE, CU RESPECTAREA CONDIȚIILOR DE SECURITATE PREZĂVUTE DE LEGE.

Articolele pirotehnice de divertisment din categoriile F2, F3 și F4, precum și cele de scenă din categoria P2 și T2 sunt interzise publicului larg, acestea fiind puse la dispoziție exclusiv pirotehnicienilor.

Conform art. 37 din Legea nr.126/1995 privind regimul materiilor explosive, republicată și cu modificările ulterioare, constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la un an sau cu amendă:

a) orice operaţiuni cu articole pirotehnice efectuate fără drept;

b) comercializarea articolelor pirotehnice din categoriile 1 şi P1 către persoane care nu au împlinit vârsta de 18 ani;

c) comercializarea către publicul larg a articolelor pirotehnice destinate a fi utilizate de către pirotehnicieni.

Comentariile sunt inchise.