Eugen Teodorovici: România a încasat în acest an aproximativ 2,4 miliarde de euro de la Comisia Europeană, mai mult decât în întreaga perioadă 2007-2012

Media 2:08 pm - 24 octombrie, 2013 Comentariile sunt închise pentru Eugen Teodorovici: România a încasat în acest an aproximativ 2,4 miliarde de euro de la Comisia Europeană, mai mult decât în întreaga perioadă 2007-2012

Valoarea fondurilor structurale și de coeziune returnate României în acest an de către Comisia Europeană a ajuns la aproximativ 2,4 miliarde de euro la data de 22 octombrie 2013.
“România a încasat în acest an aproximativ 2,4 miliarde de euro de la Comisia Europeană, mai mult decât în întreaga perioadă 2007-2012, când țara noastră a primit doar 2,2 miliarde de euro din finanțările alocate. Acestă realizare este efectul măsurilor implementate, care au asigurat reluarea plăților de către Comisie pentru patru programe operaționale în cursul acestui an, efectuarea de plăți către beneficiarii proiectelor, respectiv simplificarea și eficientizarea sistemului. Reamintesc că România se clasează pe primul loc în rândul tuturor statelor membre ca urmare a creșterii sumelor rambursate de Comisie în primele nouă luni ale acestui an cu 75% față de nivelul înregistrat în perioada 2008-2012”, a declarat ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici.
Recent, Comisia Europeană a rambursat suma de 196 milioane de euro, ca urmare a ridicării pre-suspendării Programului Operațional Sectorial Creșterea Competitivității Economice (POS CCE). Comisia Europeană a decis deblocarea POS CCE la începutul lunii octombrie a.c. În cursul acestui an, Comisia a reluat plățile către România și prin intermediul Programului Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane, Programului Operațional Regional, respectiv Programului operațional Sectorial Transport.
Valoarea fondurilor structurale și de coeziune returnate României de la începutul acestei perioade de programare și până la data de 22 octombrie a.c. se ridică la 4,58 miliarde de euro, echivalentul a aproximativ 24% din totalul fondurilor structurale și de coeziune alocate.
Tot la data de 22 octombrie a.c., valoarea sumelor solicitate Comisiei Europene pentru a fi rambursate României se ridica la aproximativ 4,8 miliarde de euro, iar rata de absorbție curentă era de aproape 25%.

Comentariile sunt inchise.