“Eminescu – 39” – vol III

Media 1:08 pm - 10 februarie, 2021 Comentariile sunt închise pentru “Eminescu – 39” – vol III

La împlinirea unui deceniu de la decretarea zilei de 15 ianuarie, când s-a născut Mihai Eminescu, la Ziua Culturii Naționale, prof. Serghei Coloșenco a realizat o nouă lucrare rebusistă dedicată marelui poet, scoțând la editura “Sfera” din Bârlad al treilea volum din seria “Eminescu 39”. Ingeniozitatea autorului constă în faptul că cifra 39 se referă la anii de viața lui Eminescu dar și la prezentarea sub formă enigmistică a scrierilor altor 39 de personalități culturale care au făcut referire la viața și opera poetului nepereche.

În acest volum întâlnim și un fascinant careu realizat după poezia “Mihai” a lui Tudor George (născut în Ulmeni, jud. Călărași) poezie identificată de autor în volumul “Scarabeul sacru” apărut în anul 1979 la editura “Albatros” în colecția “Cele mai frumoase poezii”.

Cele peste 100 de pagini ale volumului conțin o adevărată comoară literară oferindu-ne și multe date noi despre marele poet.

Atent ca întotdeauna cu “fanii” săi, autorul vine în sprijinul lor menționând bibliografia folosită dar și rezolvările fiecărui careu “în cazuri de impas”.

“Eminescu 39” este un stimulent valoros pentru amatorii genului dar și pentru cei care iubesc cultura noastră națională.

Constantin Mitulescu

Comentariile sunt inchise.