Elevii de la Colegiul Național “Barbu Știrbei” câștigători ai concursului național Euroscola 2012/2013

Media 11:07 pm - 18 noiembrie, 2012 Comentariile sunt închise pentru Elevii de la Colegiul Național “Barbu Știrbei” câștigători ai concursului național Euroscola 2012/2013

Echipa “Punti intre generatii” de la Colegiul National “Barbu Stirbei” din Calarasi tocmai a aflat rezultatele concursului national Euroscola la care au participat 27 de licee din tara. Au castigat din nou locul I la competitia organizata de Biroul de Informare al Parlamentului European în România si vor reprezenta Romania la Strasbourg, pe 21 martie 2013, insotiti de coordonatori.

24 de elevi voluntari au desfasurat impreuna cu partenerii lor, varstnici de la Caminul de Batrani “Sf. Antim Ivireanul”, pensionari de la Centrul de Zi Calarasi si bunicii, activitati diverse care i-au ajutat sa inteleaga ca sufletului nu trebuie sa-i atribuim niciodata o varsta. Un sprijin real pe tot parcursul proiectului a avut echipa si din partea Consiliului Judetean Calarasi, partener al C.N. “Barbu Stirbei” in acest proiect de voluntariat. De-a lungul desfasurarii proiectului, acesta incepand in luna martie a anului 2012 si ajungand la final sase luni mai tarziu, au invatat ca fiecare om merita ascultat, ca fiecare poveste de viata este speciala si in acelasi timp unica, au invatat ca intelepciunea este unul dintre cele mai mari daruri ale inaintarii in varsta si ca diferenta de ani nu inseamna neaparat pasiuni diferite.
Faptul ca acest proiect dispune de o pagina de website http://euroscolacnbs.webs.com/, atrage mai mult atentia asupra ideii pe care voluntarii de la institutia noastra au incercat sa o promoveze, reusind cu adevarat sa realizeze o apropiere intre generatii.

Posibilitatea multiplicarii proiectului se poate realiza atat timp cat exista voluntari dispusi sa continue munca pe care echipa “Punti intre generatii” a inceput-o si intr-adevar, mesajul proiectului este promovat in continuare. 124 de elevi din clasele IX-XI (5 echipe de voluntari coordonate de un cadru didactic/ cadru didactic auxiliar) pe parcursul anului scolar 2012-2013 vor desfasura activitati de voluntariat cu varstnicii, activitati la Centrele de plasament pentru copii din Calarasi, activitati utilizand metoda invatarii prin joc si activitati de mentorat si, nu in ultimul rand, vor fi voluntari de Crucea Rosie.
       
Proiectul “Împreună ieri, azi și mâine” va continua proiectul de voluntariat desfasurat in cea de a V-a ediție a concursului național pentru licee EUROSCOLA 2012/ 2013 si totodata va permite tinerilor să iasă în comunitate, sa dezvolte noi relații și sa simta ca fac o diferenta – ca au puterea sa schimbe lucrurile in bine. In plus, voluntariatul cu copii poate fi plin de satisfacții, provocator și distractiv.
A da o mana de ajutor celor care au nevoie, celor mai puțin norocoși este cea mai puternica motivatie pentru voluntariat.
 
Prof. Dinca Marinela & Prof. Parapiru Monica
Coordonatorii proiectului “Punti intre generatii”

Comentariile sunt inchise.