„EcOprovocarea” este ocompetiţie educaţională în domeniul protecţiei mediului aflată la a patra ediţie. Aceasta se desfășoară pe parcursul anului şcolar 2013-2014, pentru patru instituţii de învăţământ din judeţele Călăraşi şi Sălaj şi are ca scop principal educarea tinerilor prin implicarea practică în diferite activităţi de protectie a mediului. Fiecare unitate este reprezentată de o echipă de ecOambasadori formată din 10 elevi şi 3 profesori.
Echipele de ecoambasadori au misiunea de a organiza evenimente cu un impact pozitiv asupra mediului, de a-şi implica şi motiva cât mai mulţi colegi pentru a participa la activități. Echipa Scolii Gimnaziale “Mircea Voda”, Calarasi este formată din elevi ai claselor a VI-a si a VII-a însoțiți de trei profesori. Ca echipă elevii au realizat activități diverse, printre care se numără campanii de conștientizare, târguri de resurse, educație ecologică și igienizări. În cadrul campaniilor de conștientizare aceștia au abordat teme diverse (reciclarea, pădurea, energia solară, hartia, plasticul, aluminiul, etc.) în scopul de a informa grupurile țintă în privința necesității ocrotirii mediului.
Competiția ECOprovocarea ne oferă posibilitatea de a dezvolta acțiuni proprii prin care să arătăm că nouă ne pasă de sănătatea mediului înconjurător.
Elevii Scolii Nr. 1 Cuza Voda impreuna cu Ecoambasadorii Scolii Gimnaziale “Mircea Voda”, Calarasi, de la cei mici, până la cei mari, chiar și profesorii (dna.director Dumitru Veronica, doamna invatatoare Flangea Niculina), s-au bucurat că au avut ocazia să prezinte si sa asculte informații ecologice pe care poate nu le știau până acum. Cei mici au fost cei mai curioși, și au dorit să știe cât mai multe informații, cât mai multe reguli de reciclare, pe care să le aplice la ei acasă. Cei mari nu s-au lăsat mai prejos și i-au impresionat plăcut pe ecoambasadori, spunându-le curiozitati despre reciclare.
Acțiunile acestea au avut un impact pozitiv asupra elevilor, care s-au arătat foarte interesați de informațiile prezentate, așteptând să fie desfășurate și alte evenimente de natură eco în școlile lor.
În concluzie, putem spune că ecOprovocarea reprezintă un mijloc de educare a societății, în privința protejării naturii, în scopul de a contribui la asigurarea unui mediu de viață mai placut.
A fost o acţiune reuşită de care ne-am bucurat şi care ne-a mai înseninat ziua!
Ecoambasador EcOprovocarea, Voinea Tania Cristiana, clasa a VI-a A, Scoala Gimnaziala “Mircea Voda”, Calarasi
Comentariile sunt inchise.