EcOprovocarea – elevii de la Scoala Gimnaziala „Mircea Voda” Călărași sustinuti de domnul Dragulin Stefan Daniel,primar al municipiului Călărași

Media 8:37 pm - 18 februarie, 2014 Comentariile sunt închise pentru EcOprovocarea – elevii de la Scoala Gimnaziala „Mircea Voda” Călărași sustinuti de domnul Dragulin Stefan Daniel,primar al municipiului Călărași

EcOambasadorii Școlii „ Mircea Vodă”, Calarasi implicati in proiectul EcOprovocarea, desfasurat in cate doua scoli gimnaziale din Calarasi si din Zalau, au fost prezenti la data de 18.02.2014 la Primaria Calarasi, fiind intampinati de domnul Dragulin Stefan Daniel, primar al municipiului Calarasi. Dupa discutii, domnul primar a incredintat colectivul scolii ca este alaturi de ei si ca ii sustine in toate activitatile ecologice desfasurate in cadrul proiectului. 
In perioada 1 ianuarie – 30 iunie 2014 primaria Calarasi este implicata in Competiția „Orașul Reciclării”, unitatea scolara are obiective comune in ceea ce priveste protectia mediului.

Proiectul Ecoprovocarea este o competiție educațională în domeniul protecției mediului aflată la a patra ediție, organizată de ViitorPlus și sponsorizată de Tenaris Silcotub.

Ecoprovocarea se va desfășura pe parcursul întregului an școlar 2013-2014, pentru patru scoli gimnaziale din Călărași și Zalău și are ca scop principal educarea tinerilor prin implicarea practică în diferite activități de protecția mediului.

Echipele sunt formate din 13 de ecoambasadori/echipa – 10 elevi și 3 profesori din partea fiecare unități școlare membră a echipei.

Aceștia vor avea misiunea de a organiza evenimente cu un impact pozitiv asupra mediului, de a-și implica și motiva cât mai mulți colegi pentru a participa la evenimente, de a implementa mici proiecte de reciclare, de îngrijire a spațiului verde, de conștientizare a comunității privind diferite probleme de mediu etc. Fiecare unitate scolară va avea la dispoziție și un minigrant de 2000 de lei pentru a organiza cât mai bine aceste activități.

Pentru fiecare activitate desfășurată și pentru rezultatele benefice asupra mediului, echipele vor obține puncte. La finalul anului școlar, școala care va obține punctajul cel mai mare (peste 11.000 de puncte)  poate câștiga un premiu de 6000 de lei pentru dotarea cu infrastructura necesară. Fiecare ecoambasador va câștiga un premiu în funcție de punctele cumulate, dacă va acumula un punctaj de cel putin 6000 de puncte. Valoarea totală a granturilor și premiilor acordate în proiect este de 34.800 ron.

REGULAMENT ȘI PUNCTAJ ÎN CONCURS:

Se punctează:

Cantitate deșeuri colectate
Tipuri de deșeuri colectate
Amenajare/îngrijire spațiu verde
Igienizări
Voluntariat pentru mediu
Avizier (panou de informare) pe teme de mediu în școala
Arbori plantați manual
Organizare târg de resurse
Organizare campanie de conștientizare pe teme de mediu în comunitate
Organizarea de alte evenimente de natură eco
Educație ecologică
Biodiversitatea din Romania
Fotoreportaj pe teme de mediu locale
Parteneriate externe

Juriu/acordare puncte, stabilire câștigători

Juriu – reprezentant ViitorPlus, reprezentant Tenaris, o autoritate locală și/sau nationala, 1 cadru didactic, 1 mass-media (național)

ViitorPlus – acordă punctaje lunar pentru raportările trimise până la termenul limită anuntat. Echipele care nu trimit raportările la timp, nu vor fi punctate în acea lună.

Juriul se intrunește o dată, la sfârșit, pentru evaluarea ultimei luni și a întregului punctaj. Stabilește câștigătorii (și premiile).

Comentariile sunt inchise.