Dreptul la replică al conducerii Liceului Pedagogic Ștefan Bănulescu după apariția unui articol pe site-ul Canal Sud

Media 12:10 pm - 7 septembrie, 2022 Comentariile sunt închise pentru Dreptul la replică al conducerii Liceului Pedagogic Ștefan Bănulescu după apariția unui articol pe site-ul Canal Sud

numesc Rodica Neagu și în virtutea Dreptului la replică prevăzut de  art. 41 Dreptul la replică din Legea 504/2002 a audiovizualului actualizată , în vederea unei corecte informări a publicului, referitor la articolul :

GRUP SANITAR INSALUBRU ÎN INTERNATUL LICEULUI “ȘTEFAN BĂNULESCU” – REACȚIA PRIMARULUI MARIUS DULCE  apărut în ediția online a Canal Sud din data de 6 septembrie (https://canalsud.ro/grup-sanitar-insalubru-in-internatul-liceului-stefan-banulescu-reactia-primarului-marius-dulce/)

solicit publicarea următorului Drept la replică:

Grup sanitar insalubru în internatul  Liceului Pedagogic Ștefan Bănulescudrept la replică prof. Neagu Rodica director Liceul Pedagogic ȘtefanBănulescu.

În urma precizărilor făcute de primarul Marius Dulce vă trimit dreptul la replică al conducerii Liceului Pedagogic Ștefan Bănulescu.

Nu am vorbit cu primarul Marius Dulce de la numire mea ca director al  Liceului Pedagogic Ștefan Bănulescu și până în prezent. Ca atare nu știu ce discuții și cu cine a purtat dânsul. Nu am convenit nimic cu primarul Marius Dulce.

La sfârșitul lunii ianuarie 2022 am  constat grupurile sanitare ale internatului se află într–o stare avansată  de degradare, nereparate și nemodernizate de peste 30 de ani, nu corespund cerințelor igienico-sanitare datorită degradării și nu pot fi întreținute în mod corespunzător pentru a fi folosite în siguranță și în confortul elevilor.

Am făcut imediat o adresă de înștiințare și prin care am solicitat finanțarea din parte consiliului local ca instituție ceare printre atribuții asigurarea condițiilor materiale și legale necesare procesului instructiv-educativ.

În februarie 2022 am fost prezentă în ședința consiliului municipal pentru a prezenta situația și a reînnoi solicitarea de finanțare.

În urma acestor demersuri primăria  a trimis un reprezentant pentru întocmirea documentelor necesare . Reprezentantul primăriei cunoscând situația în urma unei solicitări din partea vechii conduceri din anul 2021, după spusele sale, a actualizat devizul, lucrările și cantitățile de lucrări necesare pentru reparația și modernizarea instalației sanitare a internatului în totalitate respectiv: 4 grupuri sanitare două la parter, unul la etajul I și unul la etajul II, baie cabinet medical și baie pedagog.

Din acest moment primăria a luat inițiativa și și-a asumat finanțarea, achiziția  și gestionarea lucrărilor. Am constatat  lucrurile trenează și am făcut mai multe atenționări scrise deoarece lucrarea era de amploare iar timpul pentru realizare se micșora pe zi ce trecea.

Într-un final, în prima săptămână din august, s-a prezentat un domn care  mi-a spus -l cheamă Nelu și a fost trimis de de la primărie ca și constructor pentru realizarea lucrării.

Domnul mi-a spus a semnat un contract cu primăria șinu mi-a prezentat nici un document. Doi reprezentanți de la primărie mi-au confirmat este reprezentul firmei care trebuie execute lucrarea fără alte explicații, informări, documente, termene de execuție.

Nu mi-au prezentat nici constructorul , nici reprezentanții primăriei un document legal, nici un fel de document, nici o copie de pe contractul de execuție, nimic care ateste din punct de vedere legal deciziile și informările primarului Marius Dulce, în calitate de reprezentant al consiliului municipal-propietar al clădirilor–  către mine administrator al clădirilor liceului.

În această situație am cerut, la primărie, în scris, documntele și temenul de execuție ținând cont de faptul  pe 5 septembrie începeau cursurile și trebuia cazăm copii. Nu am primit nici un răspuns până la acest moment.

Nefiind parte din contract, nu am intervenit în mersul lucrărilor, așa cum a scris primarul , doar am avut rugămințila constructor termine până pe 5 septembrie.

Nu am nici o calitate în acest contract și nici nu-mi pot asuma, pentru spațiile vizate sunt proprietatea consiliului local iar primarul Marius Dulce și–a asumat managementul și responsabilitatea lucrărilor.

Am insistat permanent  pentru repararea grupurilor sanitare de la parter având în vedere acolo sunt  4 săli de clasă și două laboratoare iar defecțiunile grupurilor sanitare umplu clădirea cu mirosuri pestilențiale  și nu pot fi folosite .

Nu ne-am angajat niciodată executăm lucrări în regie proprie pentru nu avem oameni calificați și nici finanțare. 

prof. Neagu Rodica

director Liceului Pedagogic Ștefan Bănulescu

https://canalsud.ro/grup-sanitar-insalubru-in-internatul-liceului-stefan-banulescu-reactia-primarului-marius-dulce/

Comentariile sunt inchise.