Dragalina / șase persoane, suspectate de săvârșirea de infracțiuni, au fost reținute în urma unei acțiuni comune desfășurate de polițiști din Călărași și Ialomița

Media 7:48 pm - 20 martie, 2013 Comentariile sunt închise pentru Dragalina / șase persoane, suspectate de săvârșirea de infracțiuni, au fost reținute în urma unei acțiuni comune desfășurate de polițiști din Călărași și Ialomița

Polițiști din cadrul inspectoratelor de poliție județene Călărași și Ialomița au descins, în dimineața de 19 martie a.c., la locuințele mai multor persoane din comuna Dragalina, județul Călărași, suspectate de săvârșirea infracțiunilor de tâlhărie și furt calificat / șase suspecți au fost reținuți aseară.

Au fost efectuate 7 percheziții domiciliare, fiind depistați și conduși la sediul Inspectoratului de Poliție Județean Călărași, pentru cercetări, N. Cristian, de 23 ani, D. Marian, de 32 ani, P. Viorel, de 34 ani, și N. Florian, de 26 ani, toți din comuna Dragalina, suspectați că, în noaptea de 28 februarie/01 martie a.c., au sustras patru acumulatori auto și 1200 litri de motorină din incinta unei societăți agricole din comuna Vlad Țepeș, județul Călărași, bunuri în valoare de 12000 lei.

Prejudiciul a fost recuperat în proporție de 40%, polițiștii luând măsura reținerii pentru 24 de ore a celor patru suspecți.

Aceștia vor fi prezentați astăzi Judecătoriei Călărași cu propunerea de arestare preventivă, urmând să fie continuate cercetările pentru stabilirea întregii activități infracționale, având în vedere că există suspiciuni cu privire la implicarea lor în alte fapte de furt calificat și tâlhărie, pe raza județelor Călărași și Ialomița.

De asemenea, în timpul percheziției efectuate la locuința lui M. Eugen, de 42 ani, și lui M. Zinuța, de 41 ani, din comuna Dragalina, au fost găsite 18.782 de țigarete, de diferite mărcii, care prezentau marcaje fiscale de Ucraina și Republica Moldova. Aceștia păstrau evidențe (caiete cu însemnări privind persoanele care au cumpărat și banii primiți), din care rezultă că aveau în preocupare comercializarea țigaretelor. În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de evaziune fiscală, polițiștii luând măsura reținerii și față de cei doi suspecți, care vor fi prezentați astăzi instanței de judecată cu propunerea de arestare preventivă.

La acțiune au participat polițiști cadrul I.P.J. Călărași și I.P.J. Ialomița – serviciile de investigații criminale, investigarea fraudelor și pentru acțiuni speciale.

În instrumentarea cauzei, s-a beneficiat de suportul informativ al Departamentului de Informații și Protecție Internă.

Comentariile sunt inchise.