Două noi ambulanțe au intrat în dotarea pompierilor călărășeni

Media 9:52 pm - 12 noiembrie, 2012 Comentariile sunt închise pentru Două noi ambulanțe au intrat în dotarea pompierilor călărășeni

Două noi ambulanțe tip B2 au intrat luni în dotarea Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Barbu Știrbei” al județului Călărași.

Acestea fac parte din ultimele două echipamente furnizate în urma implementării proiectului „Achiziție echipamente specifice pentru îmbunătățirea capacității și calității sistemului de intervenție în situații de urgență și pentru acordarea asistenței medicale de urgență și a primului ajutor calificat, în regiunea Sud-Muntenia”.

Proiectul, derulat de către Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Situații de Urgență Sud-Muntenia, a avut ca scop dezvoltarea capacității operaționale și îmbunătățirea indicatorilor de performanță ai serviciilor profesioniste pentru situații de urgență, prin dotarea acestora cu mijloace de intervenție de ultimă generație. După intrarea în dotarea ISU Călărași, în anul 2011, a 3 autospeciale de lucru cu apă și spumă de capacitate mărită pe șasiu Scania, 2 autospeciale de lucru cu apă și spumă de capacitate medie pe șasiu MAN, și o autospecială pentru descarcerări grele pe șasiu MAN, unitatea a înlocuit unele autospeciale cu norma de exploatare depășită, totodată îmbunătățindu-și considerabil timpii de răspuns și de intervenție în situații de urgență, precum și condițiile privind securitatea personalului propriu. 

Noile ambulanțe vor crea premisele înființării a două noi stații SMURD în orașul Budești și comuna Chiselet, la sediile gărzilor de intervenție din aceste localități.

Conform angajamentelor încheiate, furnizorul ambulanțelor va asigura instruirea unui număr de 24 paramedici, privind utilizarea autospecialelor și a echipamentelor din dotarea acestora.

Comentariile sunt inchise.