Două femei lovite de un taximetrist pe o trecere de pietoni

Media 8:53 pm - 24 ianuarie, 2014 Comentariile sunt închise pentru Două femei lovite de un taximetrist pe o trecere de pietoni

Accident FarfuriaDouă femei au fost rănite în urma unui accident rutier produs, vineri, în zona "Farfuria" din municipiul Călărași.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Călărași, inspector Ramona Tudor cele două femei au fost lovite de un autoturism inscripționat taxi în timp ce traversau strada prin loc permis și marcat corespunzător.  

Potrivit sursei citate, victimele au fost preluate de un echipaj de prim ajutor și transportate la Spitalul de Urgență Județean Călărași, pentru acordarea de îngrijiri medicale.

Cele două femei erau din Ostrov, județul Constanța.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, iar rezultatul a fost negativ.

În cauză a fost întocmit un dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de vătămare corporală din culpă. 

 httpv://youtu.be/462b6hi65MQ

**********************************************************************************************************************

Tot vineri, alte două femei, una de 28 de ani și alta de 26 de ani, au ajuns la spital după ce au intrat cu autoturismul într-un copac de pe marginea DN3, la ieșirea din localitatea Radu Vodă, comuna Lupșanu.

Potrivit aceleiași surse, cauza producerii accidentului rutier a fost nerespectarea vitezei adaptată la condițiile de trafic pe un carosabil acoperit cu gheață.

Victimele au fost preluate de un echipaj de prim ajutor și transportate la Spitalul din Lehliu Gară, pentru acordarea de îngrijiri medicale. 

Ambele persoane implicate în evenimentul rutier au domiciliul în municipiul Călărași. 

Conducătoarea auto a fost testată cu aparatul etilotest, iar rezultatul a fost negativ.

În continuare polițiștii efectuează cercetări în vederea stabilirii cu exactitate a cauzelor producerii accidentului.

 

Polițiștii recomandă conducătorilor de autovehicule să circule cu prudență, să reducă viteza de deplasare și să evite manevrele și depășirile riscante, având în vedere condițiile meteo de vreme rece, cădere de precipitații sub formă de ninsoare și intensificări ale vântului, semnalate pentru perioada 24 – 26 ianuarie

Pentru o călătorie sigură și pentru prevenirea producerii accidentelor de circulație pe fondul condițiilor meteorologice nefavorabile, recomandăm conducătorilor auto să se intereseze din timp cu privire la traseul pe care urmează să îl parcurgă.

Poliția Rutieră atenționează că utilizarea anvelopelor de iarnă este obligatorie atunci când se circulă pe drumuri acoperite cu zăpadă, gheață sau polei. De asemenea, autovehiculele cu greutatea de peste 3,5 tone trebuie echipate cu dispozitive antiderapante.

Recomandări adresate de polițiști conducătorilor auto:

– Dacă este necesar să conduceți pe o astfel de vreme, înainte de plecarea în călătorie, asigurați-vă că aveți suficient combustibil în rezervor, pentru ca în cazul unor blocaje să nu suferiți din cauza frigului și să puteți continua drumul după deblocare

– Verificați farurile, nivelul uleiului, antigelul, lichidul de parbriz și instalația de încălzire! De asemenea, este bine să aveți la dumneavoastră o lopată, perie/mătură, racletă, sac cu sare/nisip și lanțuri. 

– Asigurați-vă rezerve de apă, hrană, haine groase, pături, medicamente, un telefon mobil pe care să-l folosiți în caz de urgență, precum și un încărcător/baterie de rezervă.

– Adaptați permanent viteza de rulare la condițiile de drum și de trafic.

– Evitați acționarea bruscă a mecanismului de direcție și a sistemului de frânare al autovehiculului, deoarece puteți derapa foarte ușor.

– Utilizați luminile de întâlnire și pe timpul zilei, pe toate categoriile de drumuri și a celor de ceață în cazul apariției acestui fenomen.

– Țineți cont de faptul că atunci când afară este zăpadă, distanțele sunt mai greu de apreciat. De aceea, mențineți o distanță mai mare între mașina pe care o conduceți și cea din față!

– În nici  o situație nu conduceți după ce ați consumat alcool și dacă simțiți că sunteți obosiți!

– Respectați indicațiile agenților de circulație și a lucrătorilor de la Compania Națională de Autostrăzi și Drumuri Naționale, în cazul interzicerii temporare a circulației pe unele sectoare de drum, pentru facilitarea intervenției echipajelor de deszăpezire și a autosalvărilor.

Comentariile sunt inchise.