Dosar penal pentru delapidare la Grădina Zoologică

Media 6:29 pm - 19 septembrie, 2022 Comentariile sunt închise pentru Dosar penal pentru delapidare la Grădina Zoologică

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Călărași au dispus începerea urmăririi penale cu privire la săvârșirea infracțiunii de delapidare,  în urma dezvăluirilor neregulilor de la Complexul de Agrement Dumbrava – Grădina ZOO.

Dosarul penal a fost constituit în urma sesizării din oficiu a organelor de poliție din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Călărași – Serviciul de Investigare a Criminalității Economice.

În cauză, cercetările se efectuează ”in rem” (cu privire la faptă), fiind desfășurate procedee probatorii în scopul strângerii probelor necesare cu privire la existența infracțiunii, la identificarea persoanelor care au săvârșit infracțiunile și la stabilirea răspunderii penale a acestora.

”Delapidarea – Art.295  alin.(1) C. pen. – Însuşirea, folosirea sau traficarea de către un funcţionar public, în interesul său ori pentru altul, de bani, valori sau alte bunuri pe care le gestionează sau le administrează se pedepseşte cu închisoarea de la 2 la 7 ani şi interzicerea exercitării dreptului de a ocupa o funcţie publică.”

Facem precizarea că începerea urmăririi penale reprezintă o etapă a procesului penal, conform Codului de procedură penală, care nu înfrânge în nici un fel principiul prezumției de nevinovăție.

Comentariile sunt inchise.