DOAR POSESORII DE PERMISE DE CONDUCERE POT CONDUCE MOPEDE PE DRUMURILE PUBLICE

Media 2:39 pm - 9 februarie, 2013 Comentariile sunt închise pentru DOAR POSESORII DE PERMISE DE CONDUCERE POT CONDUCE MOPEDE PE DRUMURILE PUBLICE

Poliția Română reamintește că permisul de conducere este obligatoriu pentru conducătorii de mopede

În ultima perioadă de timp, polițiștii rutieri, care desfășurau activități de supraveghere a traficului rutier pe raza județului Călărași, au constatat mai multe încălcări ale legislației în ceea ce privește conducerea mopedelor, având în vedere că îmbunătățirea condițiilor meteo permite deplasarea pe drumurile publice cu astfel de autovehicule.

Posesorii de mopede trebuie să ia în considerare faptul că, de la începutul anului 2013, legislația rutieră s-a schimbat, în sensul că pentru a conduce astfel de autovehicule trebuie să dețină permis de conducere.

În Monitorul Oficial al României nr. 760 din 12 noiembrie 2012, a fost publicată Legea nr. 203 din 09.11.2012 pentru modificarea și completarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr.195/2002 privind circulația pe drumurile publice, prin care, începând cu data de 19.01.2013, pentru a conduce un moped pe drumurile publice este necesară deținerea unui permis de conducere.

Pentru a conduce un moped pe drumurile publice, conducătorul acestuia trebuie să aibă vârsta de cel puțin 16 ani și să dețină permis de conducere categoria AM.

În vederea asigurării unui climat de siguranță rutieră și de impunere a legii, polițiștii rutieri vor continua, și în perioada următoare, activitatea de supraveghere a traficului rutier și de sancționare a faptelor ilicite.

Comentariile sunt inchise.